Dispută preelectorală pe apă și canalizare în Mureș pentru Câmpie Administratie
  • ligia.voro
  • 1 comentarii
  • 1036 Vizualizări

Dispută preelectorală pe apă și canalizare în Mureș pentru Câmpie

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Județean (CJ) Mureș, alesul județean social-democrat Dragoș Bardoși, a avut o intervenție în care a solicitat o comisie de verificare în ceea ce privește activitatea ADI Aqua Invest în zona de câmpie a județului, respectiv demisia directorului executiv a acesteia, Ervin Molnar, noul președinte al organizației municipale a PNL.

“Vă adresăm dvs. această solicitare, din partea grupului PSD din Consiliul Județean, având în vedere situația alimentării cu apă pe zona de câmpie și în urma unor discuții avute cu colegii noștri primari din acea zonă, vă solicităm atât în calitate de președinte al UAT Județul Mureș, dar și în calitate de președinte al Consiliului Director al Aqua Invest să înființați o comisie de verificare a activității aparatului tehnic al Aqua Invest, asociație asupra căreia atât noi, cât și colegii noștri avem o serie de nemulțumiri legate de implicarea în acest proces și în derularea lui. De asemenea, nu avem nicio informare din partea acestei asociații cu privire la situația din zona de câmpie. Desigur, așteptăm rezultatele acestei verificări. Dar pe această cale, astăzi, noi, grupul PSD din Consiliul Județean îi solicităm și demisia domnului director executiv al Aqua Invest. Această este poziția noastră politică, în mod public, și așteptăm, desigur, ca la următoarea ședință sau cât de repede concluziile acestei verificări”, a solicitat Dragoș Bardoși.

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a dat asigurări că cele sesizate de grupul PSD, prin vocea lui Dragoș Bardoși, vor fi verificate.

“Dați-mi voie să analizez această propunere și o să luăm măsurile de rigoare în perioada următoare dacă va fi necesar să convocăm Adunarea Generală a ADI Aqua Invest, atunci o să o convocăm și o să cerem un raport de activitate în legătură cu această situație. Până la ședința următoare venim cu detalii și cu măsurile de rigoare”, a spus președintele CJ Mureș.

Ervin Molnar, a părăsit sala de ședințe după ce i-a fost solicitată demisia, însă a revenit cu o declarație ulterior.

“Raportul meu de activitate, în calitate de director al ADI Aquainvest, a fost prezentat, conform statutului, în fața membrilor din Adunarea Generală a Acționarilor. Încă din anul 2015, ADI Aquainvest a aprobat Master Planul județului Mureș privind apa și canalizarea, în valoare de 141 milioane de euro. În acest Master Plan, pe lista de investiții prioritare se află și aducțiunea Luduș-Miheșu de Câmpie, investiție strategică ce va rezolva problema apei pe Câmpie. Din momentul aprobării Master Planului, responsabilitatea exclusivă revine Companiei Aquaserv, care ar fi trebuit să deruleze procedura de licitație. Amnezici, pesediștii au încurcat, așadar, persoana căreia trebuia să îi ceară demisia. Eu sunt director Aquainvest, iar cel căruia ar fi trebuit să îi ceară demisia este directorul Aquaserv, companie în care principal acționar este Primăria municipiului Târgu Mureș. Dar butoanele acestei solicitări de demisie nu sunt la PSD, ci la șefii lor de la ALDE, aflați în alianță cu viceprimarul Târgu Mureșului. Îmi voi da demisia cerută de PSD ALDE, atunci când și Dragnea își va da demisia cerută de cinci ani de PNL, pentru a-i scăpa pe români de acest infractor dovedit”, a declarat Ervin Molnar.

Zi de Zi a solicitat puncte de vedere de la Compania Aquaserv și ALDE, însă, data fiind și ora de închidere a ediției, acestea nu au sosit până la trimiterea în tipar, însă le vom publica în edițiile noastre viitoare.

 

O problemă nerezolvată

 

“PSD Mureș și-a propus, prin Programul de Guvernare locală 2016-2020, ca punct prioritar, rezolvarea problemei apei potabile din zona de câmpie a județului. Puteam să rezolvăm magistrala Luduș – Miheșu de Câmpie în două rânduri prin PNDL I și PNDL II, programe ale Guvernului PSD derulate  prin MDRAP.

Au fost depuse cereri de finanțare, însă de fiecare dată cei de la Aquainvest și Aquaserv au zis că nu se poate pentru că lucrarea trebuie făcută prin Master Plan si au fost retrase de la PNDL. Nu au făcut nimic și oamenii au rămas fără apă. Guvernul putea finanța această lucrare și astăzi când vorbim problema era rezolvată, dar iată că oamenii suferă în continuare pentru că nu au apă”,

Biroul de presă PSD Mureș

 

Ligia VORO

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Toate aceste probleme nu ar fi existat niciodata daca fosta conducere Aquaserv care a pus pe roti implementarea proiectului de alimentare cu apa a judetului Mures nu ar fost alungat de primar.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE