Home / Comunicate / Investiții în valoare de 1,9 milioane de lei la spitalele din subordinea Consiliului Județean Mureș

Investiții în valoare de 1,9 milioane de lei la spitalele din subordinea Consiliului Județean Mureș

Distribuie

În cadrul ședinței ordinare a forului județean de astăzi, 28 martie, au fost aprobate două hotărâri ce vizează realizarea de investiții la Spitalul Clinic Județean Mureș și la Spitalul Municipal „Gheorghe Marinescu” din Târnăveni, anunță un comunicat de presă.

Astfel, consilierii județeni și-au exprimat acordul pentru realizarea lucrării „Construire stație de tratare ape uzate” – faza SF de către Spitalul Clinic Județean Mureș, valoarea investiției fiind de 1,9 milioane de lei.

În ceea ce privește Spitalul Municipal „Gheorghe Marinescu” din Târnăveni consilierii au aprobat documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai investiţiei „Schimbare rețea de canalizare din incinta Spitalului Municipal Dr. Gheorghe Marinescu Târnăveni”, cu o valoare totală de 4,6 milioane de lei. Ultima extindere a rețelei de canalizare, cu o vechime de aproximativ 100 de ani, a fost executată în anul 2004, incluzând și racordarea rețelei de canalizare a spitalului la rețeaua de canalizare a orașului, prin construirea unui nou tronson și a unei stații de pompare. În acest moment se impune înlocuirea rețelei actuale de canalizare, a stației de preepurare, precum și realizarea punctelor de preepurare/separație/filtrare a apelor uzate în punctele în care acest lucru este obligatoriu, în conformitate cu normativele europene de mediu.

Time Box la Călugăreni

La solicitarea Muzeului Județean Mureș, Consiliul Județean și-a exprimat astăzi acordul în calitate de proprietar al terenurilor cu destinație parc arheologic din Călugăreni, pentru realizarea proiectului „Construire pavilioane expoziționale Time Box”. Muzeul Județean Mureș dorește să amplaseze în această zonă pavilioane expoziționale de tip Time Box – capsule de călătorie în timpuri istorice – din lemn, învelite cu șindrilă. În prezent, în Judeţul Mureş sunt cunoscute trei tabere în care au staţionat trupele militare auxiliare şi anume la Brâncoveneşti, Călugăreni si Sărăţeni. În jurul acestor tabere militare romane au fost întemeiate aşezări civile care au funcţionat ca importante centre religioase, economice şi culturale ale regiunii. Situl cu cel mai mare potenţial muzeologic şi turistic este compus din castrul, termele şi aşezarea de la Călugăreni (comuna Eremitu).

Parteneriat pentru victimele violenței în familie

În luna august a anului 2018, Autoritatea Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi a transmis Consiliului Județean Mureș o informare cu privire la intenția sa de a accesa fonduri externe nerambursabile prin Programul Operaţional Capital Uman, în scopul înființării unei rețele naționale inovative integrate de locuințe protejate prin crearea, în fiecare județ, de servicii sociale destinate victimelor violenţei domestice. Durata de implementare a proiectului este de 48 luni. Bugetul total al proiectului este de 51.080.375,72 lei, din care 1.137.174,76 lei revine DGASPC Mureș în calitate de partener. Contribuția proprie care trebuie asigurată este de 22.743,50 lei, reprezentând 0,045% din valoarea totală a proiectului.

În data de 4 martie, Autoritatea Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi a comunicat faptul că proiectul a fost declarat câștigător și a fost semnat contractul de finanțare al acestuia. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş a propus aprobarea parteneriatului dintre Autoritatea Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, în scopul implementării proiectului „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”.

Conform reprezentanților CJ Mureș, implementarea acestui proiect va conduce la dezvoltarea și diversificarea serviciilor sociale oferite în județul Mureș, precum și la respectarea de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş a atribuțiilor prevăzute de lege în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei domestice. Plenul Consiliului Județean a adoptat cu unanimitate hotărârea privind aprobarea documentului.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sistare alimentare gaze naturale în localitatea Budiu Mic, județul Mureș

Distribuie Delgaz Grid a fost nevoita sa sisteze alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.