Home / Invatamant / Robotul ”Victor”, ghidul Congresului medical Marisiensis de la Târgu Mureș

Robotul ”Victor”, ghidul Congresului medical Marisiensis de la Târgu Mureș

Distribuie

Studenţii Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureș au conceput un robot virtual special pentru a XXIII – a ediţie a Congresului Internaţional pentru Studenţi, Tineri Medici şi Farmacişti “Marisiensis”, care se desfăşoară de ieri până duminică la Tîrgu Mureş. Participă peste 1.300 de studenţi și profesori din ţară şi din străinătate, iar la această ediție se mai înregistrează câteva premiere, respectiv un robot virtual, care răspunde la orice întrebare. În plus, din rațiuni ecologice nimic nu se va mai printa, nici diplomele și nici cursurile.

 

Președintele Ligii Studenților Mureș, Dalia Lavinia Dreptate, a explicat că Victor este un robot bazat pe inteligență artificială, este live tot timpul, vorbeşte numai în engleză şi răspunde la orice întrebare legată de de congres. Asistentul virtual a fost creat special pentru Congresul Internațional pentru Studenți, Tineri Medici și Farmaciști ”Marisiensis” care are loc în aceste zile la Târgu Mureș, de colegii de la Departamentul de Știință și Informatică din cadrul UMFST.

“Am decis ca anul acesta congresul să funcționeze sub hashtagul #Marisiensisgoesgreen, vom renunța la tot ce înseamnă materiale printate, atât pentru diplome pe care participații le vor primi digital la sfâșitul conferinței. Tot din motivul acesta, am decis ca prezentările cazurilor clinice să fie în format digital. Iar noutatea absolută în acest an este asistentul personal al congresului, el se cheamă Victor și are toate informațiile necesare despre congres și pe care le poate oferi în timp real; acesta poate fi accesat scriindu-ne mesaj pe pagina oficială a congresului marisiensis.national conference, pe Facebook”, a spus Dalia Lavinia Dreptate, adugând că o altă premieră o reprezintă includerea științelor medicale militare, alături de secțiunile obișnite, de Medicină generală, Farmacie și Stomatologie.

 

Un record de participare

 

Vicepreşedintele comitetului de organizare a congresului, Iuliu Gabriel Cocuz, a explicat că la Marisiensis 2019 participă peste 1.300 de studenţi și profesori universitari din ţară şi din străinătate. El adaugă că în privința bugetului, congresul se autofinanțează, se plătește o taxă de participare atât pentru studenți cât și pentru profesori: ”Taxa de participare este de 150 de lei pentru studenți, care include, de la welcome kit, petreceri, prezentări științifice, două workshopuri și trei conferințe și gala de final care se achiziționează la prețul de 90 de lei. O altă sursă de finanțare, de 300 de lei, este participarea pentru fiecare medic, cărora li se acordă puncte de educație medicală continuă, și 150 de lei pentru asistenți”, a spus Iuliu Gabriel Cocuz, completând că Universitatea este mereu alături de ei, inclusiv prin suspendarea tuturor cursurilor pe perioada congresului. ”Lucrările studenților care au fost validate de către Comisia de plagiat, se vor publica în revista oficială Marisiensis a universității”, a completat Cocuz.

Lucrările ediției a 23-a a Congresului Internațional pentru Studenți, Tineri Medici și Farmaciști ”Marisiensis” au fost deschise la festivitatea de inaugurare de la Palatul Culturii din Târgu Mureș, de conf. dr. Loreta Diana Păun, consilier de stat al Departamentului de Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale.  Pe lângă cele două părți științifice, de conferințe și workshopuri, nu va lipsi distracția, miercuri seară având loc și un cocktail party, după ceremonia de deschidere. Vor mai fi, joi și vineri, două petreceri tematice în Clubul Jazz&Blues, iar la finalul congresului, sâmbătă la ”Gallery Garden”, seara de gală.

V. OANCEA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.