Săptămâna dramaturgiei românești, la Teatrul Național Târgu Mureș Cultură
  • andrei
  • 0 comentarii
  • 152 Vizualizări

Săptămâna dramaturgiei românești, la Teatrul Național Târgu Mureș

Una dintre preocupările Companiei Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu Mureș este aceea de a promova dramaturgia românească, fie ea clasică sau contemporană. În acest sens, în ultimele stagiuni în repertoriul Companiei s-au regăsit multe titluri de piese ale căror autori sunt români. Dacă vorbim de autori clasici, îi amintim pe: I. L. Caragiale („O scrisoare pierdută. Prea multă vorbărie“, „D’ale carnavalului“), Mihail Sebastian („Steaua fără nume“) și Urmuz („Domnul Urmuz scrie pagini bizare“).

În ceea ce privește autorii contemporani, în repertoriul Companiei Liviu Rebreanu există spectacole pe texte de: Alina Nelega („În trafic“), Elise Wilk („Camera 701“), Mihai Ignat („Toate mi se întâmplă numai mie“), Gabriel Sandu („Tatăl meu, preotul“) sau Mircea M. Ionescu („Miss Liberty. Ultimul Madrigal la New York“).

Elena Purea, în multiple ipostaze, În trafic (Foto: Cristina Gânj)

Astfel, în perioada 2-6 aprilie, spectatorii Companiei Liviu Rebreanu vor avea ocazia să vadă cinci dintre spectacolele pe texte românești după următorul program: marți, 2 aprilie, de la ora 20.00, la Sala Mare se va juca „D’ale carnavalului“ de I. L. Caragiale în regia lui Adi Iclenzan; miercuri, 3 aprilie, de la ora 19.30, la Sala Mică se va juca „Domnul Urmuz scrie pagini bizare“ după texte de Urmuz, în regia lui Gavriil Pinte; joi, 4 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Mare se va juca „O scrisoare pierdută. Prea multă vorbărie“ după I. L. Caragiale, în regia lui Gavril Cadariu; vineri, 5 aprilie, de la ora 19.30, la Sala Mică se va juca „Tatăl meu, preotul“ de Gabriel Sandu, în regia Letei Popescu, iar sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 19.30, la Sala Mică se va juca „Toate mi se întâmplă numai mie“ de Mihai Ignat, în regia Laurei Moldovan.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la Casieria din incinta Teatrului, de marți până vineri, între orele 9:00 și 15:00, și cu o oră înainte de începerea spectacolelor, sau la numărul de telefon 0365.806.865 și la Agenția de Bilete din incinta Palatului Culturii, de marți până vineri, între orele 12:00 și 17:30, sau la numărul de telefon 0372.951.251.

Bilete și abonamente pot fi procurate online accesând portalul www.biletmaster.ro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE