Home / Administratie / “Nu ne temem de niciun denunț” – Péter Ferenc, președintele CJ Mureș

“Nu ne temem de niciun denunț” – Péter Ferenc, președintele CJ Mureș

Distribuie

Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean (CJ) Mureș, a răspuns joi, la debutul ședinței ordinare a forului deliberativ, atacurilor josnice venite dinspre ceva partid obscur, ai căror indivizi l-au atacat și au atacat angajații autorității județene că ar fi măsluit licitațiile pentru contractele privind colectarea deșeurilor din cele șapte zone ale județului. Péter Ferenc a pus acest atac pe seama campaniilor electorale care se vor derula în acest an pentru alegerea deputaților europeni și a președintelui României.

 

Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, nu se prea enervează, nu intră în polemici, dar tare trebuie să fi fost deranjat, astfel încât astăzi, să fi avut o intervenție mai lungă de 10 minute înainte de debutul ședinței de CJ.

“Știți foarte bine că în general sunt un om cu un nivel de toleranță destul de înalt, chiar trebuie să depună eforturi ca să mă scoată din sărite, dar, într-adevăr când se ajunge la situații în care deja încep să ne amenințe instituția, colegii noștri care chiar depun eforturi ca să realizeze anumite lucruri nu putem să tolerăm nici ca președinte al Consiliului Județean, dar cred că nici dvs. ca și consilieri”, și-a început președintele CJ Mureș declarația.

Péter Ferenc a susținut că într-o conferință de presă s-au vehiculat minciuni și  declarații complet false din partea unui parlamentar și a unui individ cu nume de pădure.

“Domnul deputat, când a fost senator 4 ani de zile chiar a fost în acea coaliție care a condus acest județ și știu cum am preluat acest proiect. Acest proiect l-am preluat ca un schelet în dulapurile Consiliului Județean și acum el să ne acuze pe noi că am încercat și suntem aproape de finalizarea acestui proiect este deja de domeniul nesimțirii. Problema gestionării deșeurilor acestui județ știți foarte bine prin ce faze am trecut, pentru că de fiecare dată am făcut acele aprobări în Consiliul Județean, la toate etapele, și în prima etapă când am reușit să deschidem depozitul de deșeuri de la Sânpaul, astfel salvând și municipiul Târgu Mureș și alte localități cu deșeurile istorice. Dacă mă duc mai departe și la celelalte licitații, celelalte două etape care au fost licitate, cu Cristeștiul (n.a. stația de sortare și compostare de la Vălureni, comuna Cristești) și cu TMB-ul (n. a. Stația de Transfer Mecano-Biologică) de la Sânpaul. Cred că și dvs., stimați colegi, sunteți conștienți prin ce am trecut și ce eforturi au depus colegii noștri ca să realizăm, într-adevăr, aceste etape și ca să punem în funcțiune tot sistemul de gestiune”, a afirmat președintele.

Acesta a precizat că în momentul de față s-a licitat și colectarea deșeurilor, fiind semnate patru contracte (n.a. majoritatea câștigate de Sylevy Salubriserv Ceaușu de Câmpie) pentru patru zone din totalul de șapte, toate organizate respectând legislația în vigoare.

“Nicio decizie nu s-a luat niciodată în această instituție fără acordul Autorității de Management a ministerului (n.a. Ministerul Mediului), fără să aibă vizele juridice, economice, tehnice, și eu am încredere cu colegii cu care lucrez că, dacă s-au dat aceste vize, sunt sigur în baza legilor în vigoare și nu în baza altor lucruri”, a susținut Péter Ferenc.

 

Imun la amenințări

 

Acesta a mai precizat că nu se teme de amenințări, ca răspunsul la anunțul obscurilor că vor face plângeri penale împotriva angajaților CJ Mureș.

“Nu ne temem de niciun denunț, indiferent de ce natură o fi, pentru că știm foarte bine că doar ne-am făcut datoria. Acum când suntem amenințați pot să afirm că nu ne temem de amenințări, am trecut prin multe în viață și, probabil, vom mai trece și eu, și colegii noștri. Deci nu mă tem că suntem amenințați de anumite persoane, indiferent ce rang au și din ce partid politic fac parte. Nu doresc să arăt cu degetul către nimeni, eu am un principiu foarte clar, doresc să îmi depun această activitate în folosul cetățenilor acestui județ și așa cred că și dvs. vă doriți acest lucru. Nu dorim să avem dispute politice pe niște lucruri, pe niște servicii care, într-adevăr, trebuie organizate cât se poate de repede și la un nivel cât mai înalt, pentru că prin acest proiect am dorit, și cred că și predecesorii mei au dorit același lucru când au pornit acest proiect, să fie colectarea selectivă din acest județ la un nivel foarte înalt. Și chiar suntem nu pe ultima sută de metri, ci pe ultimele zeci de metri de a porni acest sistem de management al deșeurilor. Acum vedem că suntem atacați de niște persoane, care putem să spunem că la momentul respectiv nici măcar nu au luat măsurile care erau necesare. Putem să spunem că noi am primit această misiune și colegii noștri acum muncesc mult mai mult ca să putem să reducem din acele decalaje de timp pe care le-au creat alții și chiar cei care vorbesc cu această ocazie”, a mai continuat Péter Ferenc.

Ce ar mai fi de menționat, aspect subliniat și de președintele CJ Mureș, este că județul nostru este printre primele din țară care au finalizat proiectul de gestionare integrată a deșeurilor, acesta fiind motivul, spre exemplu, pentru care consilierii județeni au aprobat ca deșeurile din județul Cluj să fie depozitate la Sânpaul.

Ligia VORO

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.