Home / Cultură / Richard Balint, Cel mai apreciat actor al Companiei „Liviu Rebreanu” în 2019
Nicu Mihoc, Mircea Dușa, Richard Balint și Dan Rădulescu, la decernarea premiului (Foto: Cristina Gânj)

Richard Balint, Cel mai apreciat actor al Companiei „Liviu Rebreanu” în 2019

Distribuie

La finalul premierei spectacolului „D’ale carnavalului”, de I.L. Caragiale, în regia lui Adi Iclenzan, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, din 27 martie, a fost acordat Premiul BIOEEL 2019 pentru Cel mai apreciat actor al Companiei „Liviu Rebreanu”. Distincția i-a fost decernată lui Richard Balint de către Dan Rădulescu, cel care a obținut premiul anul trecut. Lui Richard Balint i s-a înmânat un trofeu realizat de artistul Gyarmathy János și un premiu în bani în valoare de 1000 de euro oferit de către firma BIOEEL.

Mircea Dușa, Prefectul Județului Mureș, a fost alături de actorii târgumureșeni și a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, la finalul căruia le-a făcut o urare celor care își dedică viața scenei: „Am să închei prin a mulțumi ariștilor, regizorilor, personalului tehnic din instituțiile de teatru pentru ceea ce fac pentru noi. Ne fac ca atunci când suntem într-o sală de teatru să uităm de necazurile zilnice, să ne simțim bine, să reflectăm la ceea ce suntem.”

Nicu Mihoc, directorul artistic al Companiei „Liviu Rebreanu”, a citit mesajul transmis de omul de teatru Carlos Celdrán, din Cuba, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului:
„(…) Când am înţeles că teatrul este o patrie în sine, un imens teritoriu ce cuprinde lumea toată, a luat naştere înlăuntrul meu o hotărâre, care era totodată o eliberare: nu trebuie să te depărtezi, nici să te mişti din locul unde te afli, nu trebuie să fugi şi nici să te deplasezi. Publicul este acolo unde exişti tu.”

La Compania „Liviu Rebreanu”, Richard Balint poate fi văzut în spectacolele „Teroare”, în regia lui Bobi Pricop și „Navigatorul”, în regia lui Cristi Juncu (pentru care e nominalizat la Premiul UNITER pentru Cel mai bun rol secundar).

„Într-un fel e ireal, pentru că toate s-au întâmplat foarte repede. Sunt fericit că se întâmplă toate astea, sunt fericit că e o trupă foarte bună aici și am ajuns să lucrez cu trupa asta foarte bine”, a declarat Richard Balint pentru Zi de zi.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

RECENZIE. Negocieri Creative Româno-Americane

Distribuie Cel de-al doilea volum colectiv publicat în limba engleză, la editura Presa Universitară Clujeană, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.