Mureșenii își continuă seria victoriilor Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 86 Vizualizări

Mureșenii își continuă seria victoriilor

Echipa masculină de baschet CSM Târgu-Mureș își continuă nestingherită seria victoriilor în a treia grupă valorică a Ligii Naționale. Mureșenii au trecut pentru a șasea oară în acest sezon competițional de CSM Focșani. După dubla victorie din Cupa României, disputată înaintea startului în campionat, echipa antrenorului George Trif a câștigat ambele jocuri din prima fază, precum și cel de pe teren propriu din a doua, iar acum s-au impus în penultima etapă a fazei a doua pe terenul vrâncenilor. Cu prima poziție demult asigurată în grupă, mureșenii și-au respectat statutul de favoriți și s-au impus pentru a treia oară la Focșani, de această dată cu 93-76. După ce au cedat primul sfert cu 16-24, mureșenii au echilibrat în sfertul secund, câștigat cu 19-16, au accelerat după pauză cu un sfert încheiat 36-17 în favoarea lor și au redus spre final, cu un ultim act câștigat la limită, scor 20-19. Oaspeții au demarat greu, au fost conduși cu 6-0, au condus apoi cu 10-9, dar s-a ajuns la 20-12, diferență înregistrată și la prima pauză. În actul secund s-au apropiat la doar două puncte, după care s-au văzut din nou conduși cu peste 10. Până la pauza mare au reușit să revină din nou și imediat după reluare au egalat. Sfertul trei a fost dominat categoric și la jumătatea lui avantajul a juns la 10 puncte, în favoarea lor de această dată. Cu 16 puncte avantaj la ultima pauză nu se mai punea problema învingătoarei. Acesta a fost mărit pe parcursul ultimului sfert și până la peste 20 de puncte, după care s-a jucat până la final „la pas”, gazdele reușind să mai reducă cu 6 puncte în ultimele două minute.

Căpitanul Sánta Szabolcs a fost principalul marcator al mureșenilor, cu 24 puncte, urmat de Alin Borșa și Engi Rosenfeld Dávid, cu câte 15 puncte și câte 3 reușite de 3. Ernests Kalve a înscris 11 puncte, Vladilav Șolopa și Kilyén Örs (1×3) câte 8, Bölöni Tamás 5 și Steff Norbert 5 (1). Au mai jucat Daniel Ștețca și Szilveszter Botond.

CSM Târgu-Mureș mai are de susținut în această fază partida de pe teren propriu cu a doua clasată, CSM Sighetu Marmației, după care urmează confruntările turneului pentru locurile 9-16, un loc mai sus fiind „interzis” clubului nou înființat.

Partida cu echipa maramureșeană va avea loc sâmbătă, 6 aprilie, în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE