Expoziție și Târg de Brânzeturi la Atelierul de Prezentare Petry Eveniment
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 441 Vizualizări

Expoziție și Târg de Brânzeturi la Atelierul de Prezentare Petry

Curtea Muzeului şi Atelierului de Prezentare Petry din Târgu-Mureş va găzdui vineri, 5 aprilie, începând cu or 9, un nou eveniment de excepțâie, o expoziție târg de brânzeturi, La evenimentul organizat de către Atelierul de Prezentare Petry premiat la Hungarian Quality Product Award în anul 2016, vor veni producători din teritoriul Ardealului, care oferă gurmanzilor brânzeturi moi, proaspete, afumate și măturate, preparate din lapte de vacă și bivol. În cadrul evenimentului lângă degustare și comercializare, va avea loc și competiția brânzeturilor, unde producătorii își pot numi cele mai gustoase produse, pe care juriul o va evalua pe baza consistenței, gustului și prezentării acestora.

Photo: Bereczky Sándor | http://www.facebook.com/bereczky.sandor

Organizatorii pregătesc o mulțime de activități captivante celor interesați: producătorii brânzeturilor artizanale din Merești vor întinde pareniță alături de copii din clasele mici, la standul  brânzeturilor artizanale de bivol din Daia vizitatorii pot vedea cum se smântânesc laptele și cum se face crema de urdă. Și de data aceasta vizitatorii vor avea posibilitatea de a învăța cum se taie jambonul crud uscat, iar pentru cei care ne alătură după o zi grea de muncă vor avea ocazia de a savura diferite combinații de vinuri și cașcaval.

„Scopul primar al evenimentului este ca oamenii  să ajungă mai aproape de produsele de calitate fabricate de micile producători de brânzeturi din Ardeal prin intermediul programelor distractive. De asemenea este important ca producătorii locali să aibă oportunitatea de a promova și comercializa produsele lor meșteșugărești și nu în ultimul rând, ca oamenii prin cumpărarea lor să ajute la întărirea economiei locale”, afirmă organizatorii.

Vizitatorii târgului vor putea savura produsele Caritas Dezvoltare Rurală, Gheorgheni, Brânzeturi Artizanale Farcádi, Brânzeturi Artizanale din Valea Nirajului , Brânzeturi Artizanale din Merești, Brânzeturi Artizanale din Sânzieni, Brânzeturi Putnoky Csicsó, Manufactură de Brânză, Brânzeturi Artizanale de Bivol din Daia, Brânzeturi Artizanale din Rimetea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE