Dezbatere – concurs  despre viitorul Europei, la UMFST Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 297 Vizualizări

Dezbatere – concurs despre viitorul Europei, la UMFST

O suită de patru dezbateri vor avea loc  în patru județe din Regiunea Centru , care vor aduce în prim plan felul în care văd tinerii și nu numai, viitorul Europei și al României în Uniunea Europeana. La Alba Iulia, Sibiu, Tîrgu-Mureș și Brasov, Centrul Europe Direct Regiunea Centru, din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, invită cetățenii să participe la aceste discuții alături de tineri în dezbaterea pe temele referitoare la viitorul Europei.

„Alegem ca Uniunea Europeană să rămână la fel sau vrem o Uniune Europeană cu state mult mai independente?  Votul nostru pentru europarlamentare poate influența direcția de dezvoltare a României? Grupurile politice europene și Comisia Europeană ne vor proteja pe noi, în calitate de cetățeni și vor susține regiunile să se dezvolte? A câstigat sau a pierdut România de când a devenit stat membru al UE? sunt doar câteva din întrebările la care căutăm răspuns pe baza realității ultimilor ani.Vă așteptam alături de noi și fiecare va pleca acasă cu informații și materiale utile, iar cei mai implicati vor câștiga șansa de a participa gratuit la o tabără de vară la munte”, afirmă organizatorii.

„Exercitarea dreptului de a vota este o acțiune civică”

„În contextul în care Brexitul a pus într-o nouă lumină stabilitatea Uniunii Europene, iar ultimele evoluții ne arată că rezultatul unui referendum este influențat de cei mai vocali lideri politici care transmit doar parțial informații, este important să căutam mai multe informații și să ne implicăm în acțiuni civice, înainte de a decide. Votul, unul dintre puținele instrumentele de influență politică pe care-l avem noi, cetățenii, a fost poate mai puțin exercitat în cazul europarlamentarelor, probabil din lipsă de interes sau frustrare. Deoarece această situație apare în multe state, exercitarea dreptului de a vota este o acțiune civică care, chiar dacă nu are efecte imediate, trebuie realizată pentru a ne asuma cu toții responsabilitatea și consecințele acestui act. De data asta situația europeană este ceva mai complicată și deoarece ne cere sprijinul Comisia Europeană si ne consultă, haideți să nu ratăm aceasta șansă și să dăm exemple celor din jur”, a declarat Simion Crețu, Director general ADR Centru.

Acțiunea ”Dezbatem VIITORUL EUROPEI”  va poposi la Târgu-Mureș în data de 18 aprilie 2019, în Aula Universitătii  de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (Strada Nicolae Iorga, Nr. 1)

Cum puteți participa? 

Pentru a participa vă puteți înscrie aici: http://bit.ly/dezbatere-concurs, sau puteți veni direct la eveniment. Accesul este liber. Puteți fi participant la dezbatere sau participant în public.

Ce câștiga participanții:

LA DEZBATERE: șansa de a fi auzit, de a transmite mesaje și de a influența opinii, de a fi unul dintre cei ce schimbă lucrurile, o echipă, aprecierea ideilor expuse și toate materialele primite și de participanții în public. Se mai primește: un tricou (pro sau contra), un set de materiale promotionale, o diplomă de participare. Doi participanți din echipele de dezbatere, selectați de către public și invitați, vor câstiga și un loc gratuit la tabăra de varî.

ÎN PUBLIC:  șansa de a participa la discuții, de a afla informații utile sau importante, de a se implica într-o activitate civică, de a susține oamenii care gândesc la fel. Se mai câștigă: materiale informative pe tema alegerilor europene, un material DIY – o provocare hand-craft, un pix și un semn de carte cu bilete autoadezive. Mai ai șansa să participi la o tabară de vară și de a obține un set de materiale promoționale, dacă ești printre cei activi.

Evenimentul va fi transmis live pe Facebook și este desfășurat în parteneriat cu Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte și Tehnologie din Tîrgu Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE