Share

Home / Cultură / Invitație la lansarea cărții „Umbrela Trăirilor Mele“ de Roxana Mihalcea

Invitație la lansarea cărții „Umbrela Trăirilor Mele“ de Roxana Mihalcea

Târgumureșenii care apreciază literatura și întâlnirile de suflet sunt invitați la lansarea cărții „Umbrela Trăirilor Mele“ de Roxana Mihalcea. Evenimentul va avea loc joi, 4 aprilie, de la ora 18:00, la American Corner (Str. Primăriei nr. 2, Târgu Mureș).

Absolventă a Facultăţii de Filologie din Iaşi, Roxana Mihalcea a decis să împărtăşească o fărâmă din sufletul ei şi cu noi, cei care obosiţi de rutina zilnică, ne găsim răgaz şi refugiu sub o „umbrelă a trăirilor”. Cartea apărută la Editura Arefeana, București, este o culegere în care „o parte din trăirile eului liric au luat forma cuvintelor mai bine decât orice altă realitate ar fi putut-o face”.

„Mi-aș fi dorit uneori să existe un dicționar al trăirilor sufletești, așa cum există pentru fiecare cuvânt care, mai devreme sau mai târziu, dă un sens trăirilor noastre. Mi-aș fi dorit să știu la ce să mă raportez, cum să mă ghidez după cele mai întunecate înțelesuri, după cele mai crude și mai nedrepte. Însă nu, nu există. Totul e de undeva departe de noi, de undeva dintr-un univers pe care noi, conștienți sau inconștienți, îl strigăm în fiecare zi.“

Despre această carte va spune câteva cuvinte scriitoarea Hristina Doroftei, absolventă a cursurilor universitare, masterale şi doctorale ale Facultăţii de Litere a Universităţii „Petru Maior” din Târgu Mureş. Moderatoarea evenimentului va fi Monica Avram, directoarea Bibliotecii Județene Mureș.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU cu Paul Miclea, solist de muzică populară: „Atracția pentru folclor vine probabil din patriotism!”

Paul Miclea este un solist de muzică populară din localitatea mureşeană Petelea, cu o voce …

Share
Share