O viață alături de sportul mureșean, peste un deceniu pentru cititori Editorial
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 113 Vizualizări

O viață alături de sportul mureșean, peste un deceniu pentru cititori

Da, cotidianul Zi de zi a împlinit 15 ani. În era informaticii, când oamenii nu mai dau bani pe ziare, nu mai citesc dealtfel mai nimic, decât știri teribiliste pe internet. Dacă dau înapoi filele calendarului și mă uit în jurul meu, aici sunt doar câțiva care se aflau în redacție în urmă cu mai bine de 10 ani, când am intrat eu în „familia Zi de zi”. Colegi au fost mai mulți. Unii au stat o perioadă și au plecat, alții au revenit, au mai venit mulți, dar au renunțat imediat atunci când au aflat că programul, deși flexibil, presupune sacrificii, cu sărbători, seri și week-end-uri petrecute pe teren. Cu precădere în unele domenii, cum sunt cultura sau sportul. În ceea ce mă privește, acestea erau domeniile preferate. Mi-am petrecut întreaga viață în sau lângă arenele sportive, aveam abonament la teatru. Când am ajuns pentru prima dată în redacție a trebuit să recunosc faptul că eram rupt complet de realitate în ceea ce privește sportul mureșean. De cotidianul Zi de zi nici nu știam la acea dată. Echipe care să evolueze în primele divizii nu mai erau aproape deloc, presa nu o mai urmăream, cum delatfel nu o mai urmărea nimeni după saturația de după 89. Am fost pus la curent și am intrat „în horă”. Culmea, parcă eram așteptat. A început „ofensiva sportului mureșean”. Curând, echipele din așaloanele inferioare promovau, aveam echipe campioane și vicecampioane, sportivi cu rezultate deosebite în sporturi individuale. Au fost ani de satisfații și dezamăgiri, așa cum este dealtfel viața. Am făcut numeroase deplasări în țară (de cele mai multe ori voluntar), cu echipe de la mai multe ramuri sportive. Am cunoscut în acest timp celebrități din sport, am discutat cu mari sportivi și antrenori, am legat chiar prietenii cu mulți dintre aceștia. Acest lucru nu-l puteam realiza doar lucrând în acest colectiv.

Am fost deseori întrebat dacă mai am timp pentru mine, dacă e să lucrez șapte zile pe săptămână și deseori serile plec din redacție pe stadion sau în sălile în care au loc întreceri sportive. Este și acum un răspuns greu de dat. Ce înseamnă de fapt timp pentru mine? Asta a fost practic viața mea, mereu lângă sport. Mă bucur că pot oferi celor interesați informații despre evoluția sportivilor mureșeni. Uneori parcă eu trebuia să dau socoteală pentru deciziile altora atunci când prezentam clasamentele întocmite de alții la gale. Vorba aceea, poștașul care duce vestea proastă…

Oboseală, frig, ploi, uneori dezamăgiri. Toate acestea sunt compensate de cuvintele de mulțimure din partea celor care au apreciat faptul că le-am fost alături, de ocazia că am avut ocazia să stau față în față cu mari campioni, naționali, europeni, mondiali sau olimpici.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE