Home / Cultură / Start înscrierilor la atelierul de film pentru adolescenți Let’s Go Digital! 2019
LGD, un posibil start în domeniul cinematografiei (Sursă foto: TIFF)

Start înscrierilor la atelierul de film pentru adolescenți Let’s Go Digital! 2019

Distribuie

Festivalul Internațional de Film Transilvania (31 mai – 9 iunie 2019) invită adolescenții din toată țara să răspundă provocării Let’s Go Digital!. Ajuns la ediția cu numărul 17, atelierul dedicat pasionaților de cinema, fotografie și editare video, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, le va oferi tinerilor șansa de a realiza un film sub îndrumarea profesioniștilor din industrie, în cadrul celui mai important eveniment din România dedicat cinematografiei, se anunță în cadrul unui comunicat remis de către Biroul de Presă TIFF.

Formularul de înscriere este disponibil aici: http://tiff.ro/lgd/formular-inscriere

„Puneți inhibițiile într-o poșetă și aruncați-o pe fereastra trenului care vă va aduce la Cluj“, îi sfătuiește Lia Ștefănescu, participant la edițiile anterioare LGD, pe toți cei 15 adolescenți care vor fi selectați în urma înscrierilor la cea de-a 17-a ediție a atelierului. Experiența LGD le va oferi pasionaților de cinema șansa de a petrece 10 zile la TIFF, timp în care vor parcurge toate etapele realizării unui film, de la alegerea subiectului și scrierea scenariului, până la filmare și montaj. Îndrumaţi de profesioniști din cinematografia română, ei vor lucra pe aparatură de filmare profesională, vor avea acces la evenimentele festivalului și vor lua parte la întâlniri cu invitaţi din lumea filmului.

Adolescenții vor lucra în echipe de câte trei, pornind de la o temă dată. Trei seniori, foști participanți Let’s Go Digital!, se vor alătura acestei ediții pentru a-i îndruma pe începători și pentru a realiza un „making of” al atelierului.

Dincolo de premii și performanțe, aventura LGD va reprezenta pentru fiecare dintre tinerii selectați o adevărată inițiere în limbajul audiovizual. Pentru majoritatea participanților din edițiile anterioare, peste 350 de tineri de la prima ediție, atelierul a reprezentat startul carierei în film. Cei mai mulți dintre aceștia au absolvit studii de cinema, filmează, montează, regizează sau joacă în filme, organizează festivaluri sau scriu despre cinema. „E un spaţiu foarte special, ce te ajută să descoperi în tine un potenţial nelimitat. Te uimeşti pe tine însuţi atunci când ajungi la LGD şi asta e foarte tare!“, subliniază cineasta Andreea Borțun, participantă la ediția din 2007 și senior în ediția 2008, ce tocmai se pregătește să filmeze un nou scurtmetraj.

Înscrierile au loc până pe data de 27 aprilie 2019. Regulamentul complet și detaliile necesare înscrierii pot fi găsite pe site-ul TIFF: http://tiff.ro/lgd/regulament.

Ediția cu numărul 17 a Let’sGo Digital! este organizată de Asociația de Cultură Urbană Cluj în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania și va avea loc la Cluj-Napoca între 31 mai și 9 iunie.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO. Importanța digitizării ziarelor, dezbătută la evenimentul „Digitalizare/ DigitalizOare?”, susținut la Biblioteca Județeană „Astra” Sibiu

Distribuie Compania Arcanum, împreună cu Biblioteca Județeană „Astra” Sibiu, a organizat vineri, 22 martie, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.