Premieră în județ! Primăria Reghin organizează o dezbatere despre bullying Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 935 Vizualizări

Premieră în județ! Primăria Reghin organizează o dezbatere despre bullying

“Ia atitudine. Pentru o școală fără bullying” este evenimentul cu participare județeană, organizat de Municipiul Reghin în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Organizația Salvați Copiii și Inspectoratul de Poliție Județean mâine, de la ora 10, la Casa Municipală de Cultură Reghin.

Este pentru prima dată când la nivelul județului Mureș sunt invitați să participe la o dezbatere dedicată temei anti-bullying, profesori, manageri de unități de învățământ, părinți, elevi, psihologi școlari reprezentanți ai IȘJ, IPJ și ai autorității locale, deopotrivă.

Ideea proiectul a pornit de la necesitatea – pe care am descoperit-o lucrând cu tineri, cu elevi și participând la întâlniri la care s-a încercat atingerea acestui subiect – de a discuta deschis despre bullying (de la cum prevenim acest tip de comportament, cum îl depistăm și cum luptăm pentru eradicarea lui) cu toate părțile implicate. De fiecare dată când am participat la o astfel de întâlnire la care erau invitați doar elevi, mi se părea că sunt la o discuție în care discutăm despre egalitatea de gen, iar participanții sunt exclusiv femei. Nu funcționează și nu vom avea rezultate în felul acesta. Niciodată. De aceea am ales să avem toți actorii implicați la un loc”, a explicat, pentru Zi de Zi, Crina Slev – organizator, consilier cabinet primar, Municipiul Reghin.

În urma acestei dezbateri, organizatorii își doresc este să existe o mai bună înțelegere a fenomenului de bullying, a cauzelor și, mai ales, a semnelor acestuia.

Este important să realizăm că pentru a avea cu adevărat rezultate la nivel de școală, pe termen mediu și lung, este necesară implicarea fiecăruia: profesor, părinte, elev, psiholog, autorități, comunitate! 

Va fi alături de noi la dezbatere și unul dintre inițiatorii legii anti bullying – deputatul Andrei Pop, pentru a ne vorbi despre motivele care au stat la baza acestui demers și de ce a considerat necesar introducerea de prevederi clare care fac referire la bullying în Legea educației naționale. 

Sperăm să avem o discuție deschisă în care fiecare să-și exprime punctul de vedere, experiența sa și în cele din urmă să găsim împreună soluții sau recomandări care să poată să fie aplicate unitar în unitățile de învățământ. Le mulțumim pentru sprijin și implicare în organizare partenerilor noștri – IȘJ Mureș, Organizația Salvați Copiii Filiala Mureș și IPJ Mureș. Sper că va fi o dezbatere din care fiecare dintre noi va avea ceva de învățat și mai sper ca ea să fie doar primul pas într-un proiect de durată care să ducă astfel de dezbateri în tot județul Mureș”, a mai declarat Crina Slev – organizator, consilier cabinet primar, Municipiul Reghin.

Evenimentul va avea loc mâine, la ora 10, în Sala de Conferințe a Casei Municipale de Cultură Reghin. (S. G.)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE