Share

Home / Politic / Românii din afara Uniunii Europene, în atenția lui Rareș Bogdan

Românii din afara Uniunii Europene, în atenția lui Rareș Bogdan

Cu ocazia vizitei efectuate joi la Târgu-Mureș candidatul PNL la alegerile europarlamentare Rareș Bogdan a explicat într-o conferință de presă că orice europarlamentar are dreptul să fie membru în cel puțin două comisii, însă el are în vedere intrarea în comisiile LIBE, de libertăți și drepturi, în comisia de control bugetar și în cea de afaceri externe. „Prima este Comisia LIBE, de independența presei, libertatea cuvântului, dreptul la asociere, a doua comisie este cea de control bugetar, în care stai de vobă cu cei de la POLAF, privind delapidări, deturnări de fonduri europene, și nu doar pentru cazul Teleorman, ci și pentru cazurile Vrancea, Constanța etc. O a treia comisie este de cea de Politică Externă a Parlamentului European, în care mă interesează relațiile cu românii aflați înafara Uniunii Europene, în valeaTimocului, în Ucraina, în Basarabia”, a declarat Rareș Bogdan. El speră că după votul din Camera Comunelor, nu va fi nevoie să se ocupe și de cei 700.000 de români aflați pe teritoriul Regatului britanic, în contextual unui Brexit fără acord.

Viitorul europarlamentar PNL s-a referit apoi la eforturile pe care le va face pentru impulsionarea absorbției fondurilor europene, capitol la care România stă foarte prost, cu doar 26%. Cauzele ar fi legate de modificări la ghidurile de finanțare ale solicitantului, cu mari lacune la noi. În acest scop, Rareș Bogdan intenționează să se consulte cu țări precum Polonia și Spania, care au o absorbție de 100% și care deja solicită fonduri din viitorul exercițiu bugetar, de după alegerile de acest an al Uniunii Europene.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Judecătorii care vor face parte din BEJ Mureş, trași la sorți

În baza prevederilor articolului 18, alineatul 2, din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, …

Share
Share