Home / Slider / Favoritele s-au impus, nu fără emoții

Favoritele s-au impus, nu fără emoții

Prima etapă din cadrul turneului de calificare a seriei Vest în Divizia A2 la volei feminin a confirmat așteptările. FC Argeș Pitești a câștigat partida cu CSU Oradea cu 3-0, după un prim set echilibrat, încheiat 26-24 și alte două la pas, la 12 și 17.

În cazul partidei dintre CSM Târgu-Mureș și CSM Lugoj lucrurile s-au desfășurat diferit. Mureșencele s-au impus la 16 și 14 în primele două seturi, dar au avut nevoie de patru seturi pentru a obține cele 3 puncte. Problema care a dus la cedarea setului trei se pare că a fost aceea că sextetul cu care s-a început partida „s-a răcit” pe parcursul setului secund. Florina Murariu, Diana Vereș, Carmen Dițu, Irina Andreica, Raisa Ioan, Neda Vujadinovic și Laura Molnar pe postul de libero au cedat locul colegelor la scorul de 11-2, prima schimbare. De la 12-3 în teren alături de Murariu s-au aflat Carmen Arniceru, Andreea Nițu, Denisa Ionescu, Mara Dumitrescu și Karina Murariu libero. Echipa a funcționat, ritmul s-a menținut, dar mureșencele care au revenit în teren în setul trei au fost deconectate și s-au văzut conduse cu 0-4. Predrag Zukovic a cerut timp de odihnă și se părea că lucrurile revin la normal, dar după trei puncte consecutive s-a ajuns la 3-10 și la 5-12 s-a solicitat al doilea time out. Mureșencele au egalat la 17, după care au preluat conducerea. La 23-21 se părea că totul s-a încheiat, dar câteva greșeli au făcut ca bănățencele să obțină patru puncte și să câștige setul. Cu moral ridicat lugojencele au fost greu depășite și în setul patru. Gazdele s-au desprins cu abia la 9-6 și a trebuit să se întrebuințeze să-și mențină avantajul până la final. Oaspetele s-au apropiat la 19-18, dar setul s-a încheiat 25-19 și cele trei puncte a revenit mureșencelor, care au nevoie de o a doua victorie în partida cu CSU Oradea pentru a obține promovarea.

S-au efectuat schimbări și pe parcursul acestui ultim set, dar nu „în bloc”, astfel o nouă surpriză a fost eliminată.

În cazul în care piteștencele înving echipa din Lugoj, care nu are drept de promovare, fiind echipa secundă a celei care activează în primul eșalon și mureșencele se impus în fața orădencelor, ambele partide ale zilei de duminică vor fi doar pentru orgoliu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

UMFST Târgu Mureș. Concepte inovative de educație prin Smart University

Unul dintre cele mai inovatoare proiecte implementate la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie …