Home / Agricultura / Brânzeturi Artizanale Torockói din Rimetea, o marcă premium cu o tradiție din 1994 la Expoziția și Târgul de Brânzeturi

Brânzeturi Artizanale Torockói din Rimetea, o marcă premium cu o tradiție din 1994 la Expoziția și Târgul de Brânzeturi

La Expoziția și Târgul de Brânzeturi din 5 aprilie, eveniment organizat de către Atelierul de Prezentare Petry, premiat la Hungarian Quality Product Award în anul 2016, au venit producători din teritoriul Ardealului, mai exact din județele Cluj, Mureș, Harghita și Covasna, care au oferit gurmanzilor brânzeturi moi, proaspete, afumate și măturate, preparate din lapte de vacă, bivol, capră sau oaie, asaltând din nou strada Scăricica cu miresme îmbietoare.

Printre aceștia s-a numărat și Brânzeturi Artizanale din Rimetea (Torockói Kézműves Sajtok).

Gergely Szolt, reprezentantul Torockói, a vorbit puțin cu noi despre o brânză produsă în județul Cluj, care este într-o continuă creștere pe piața din România.Reporter: Care este povestea Torockói?

Gergely Szolt: Nouă ne place să spunem că sunt produse premium deoarece sunt produse naturale, fără aditivi, lapte praf, coloranți și așa mai departe. Firma există din 1994 și a început ca o afacere de familie. Încet, încet s-a dezvoltat și în urmă cu 7-8 ani s-a modernizat și fabrica și de atunci avem o creștere continuă foarte frumoasă și reușim să ajungem în cât mai multe județe și magazine. Practic vrem ca produsele noastre să ajungă la cât mai mulți oameni și să fim peste tot.

Rep.: Ce sortimentele de brânzeturi aveți?

G.S.: Noi ne mândrim cu produsele noastre maturate, adică brânzeturi maturate de la 2 luni până la 2 ani. Sunt produse foarte apreciate și pe piață, avem diferite gusturi și arome, mai ușor aromat, mai dulceag, de la chilli până la chimen, busuioc, trufe și avem și un produs nou, o brânză Brie (numită Floare de Colț), care este un produs cu mucegai alb. O brânză moale, care prinde foarte bine.

Rep.: Unde puteți fi găsiți în Târgu-Mureș?

G.S.: În Tîrgu-Mureș avem partenerii noștri Petry, unde se pot găsi produsele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

RESPECT! Medicul mureșean Cristian Boeriu, voluntar în echipa care luptă împotriva Covid-19!

În urma discuțiilor inițiate de prefectul județului Mureș, Mara Togănel, conf. univ. dr. Cristian Boeriu …