Brânzeturi Artizanale din Merești: brânzeturi aromate din lapte de vacă, oaie și capră la Expoziția și Târgul de Brânzeturi Agricultura
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 1145 Vizualizări

Brânzeturi Artizanale din Merești: brânzeturi aromate din lapte de vacă, oaie și capră la Expoziția și Târgul de Brânzeturi

La Expoziția și Târgul de Brânzeturi din 5 aprilie, eveniment organizat de către Atelierul de Prezentare Petry, premiat la Hungarian Quality Product Award în anul 2016, au venit producători din teritoriul Ardealului, mai exact din județele Cluj, Mureș, Harghita și Covasna, care au oferit gurmanzilor brânzeturi moi, proaspete, afumate și măturate, preparate din lapte de vacă, bivol, capră sau oaie, asaltând din nou strada Scăricica cu miresme îmbietoare.

Printre aceștia s-a numărat și Brânzeturi Artizanale din Merești (Homoródalmási Kézműves Sajtok).

Sándor Kálmán Huba din Merești, județul Harghita, a venit împreună cu prietena sa din Budapesta, care i-a învățat pe școlarii care au venit în vizită la târg să facă pareniță. Cu masa plină de diverse sortimente colorate și aromate, ei au participat la concursul din cadrul târgului cu un caș maturat din lapte de capră, cu un an de maturare, un caș maturat din lapte de vacă cu plante medicinale și unul moală cu mucegai tot din lapte de vacă. Îi puteți găsi pe pagina lor de Facebook aici.

Reporter: De când produceți brânzeturi?

Sándor Kálmán Huba: Facem brânzeturi și lactate artizanale de 7 ani deja. Am început în 2012 și avem o fermă de familie cu vaci, oi și capre, și noi prelucrăm laptele produs la ferma noastră.

Rep.: Cum de v-ați decis să produceți?

S.K.H.: Ferma o avem demult, tatăl meu și bunicul începând-o acum mult timp. Am produs lapte, dar având probleme cu firma care cumpăra laptele, ne-am decis să producem noi produse. Am studiat cum se produc brânzeturile și am pornit mica afacere. E mult mai bine așa.

Rep: Ce fel de sortimente aveți?

S.K.H.: Avem caș opărit și afumat, caș maturat din lapte de capră, brânză maturată din lapte de vacă, brânză cu diferite condimente, moale, cu mucegai, creme de brânză, iaurt, unt și multe altele.

Elena Polearuș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!