Lumini puternice și obiecte luminoase pe cerul județului Mureș. Suntem vizitați? Trei mureșeni ne povestesc mai multe Slider
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 3384 Vizualizări

Lumini puternice și obiecte luminoase pe cerul județului Mureș. Suntem vizitați? Trei mureșeni ne povestesc mai multe

Adevărat sau nu, însă este cel puțin curios cum în data de 29 martie, la 5 dimineața, mai mulți mureșeni din diverse localități au fost martori la același tip de eveniment.

La 10 ani după ce mai mulți săteni din Band au raportat un obiect luminos care își schimba culoarea și zbura haotic pe cerului Bandului, care ei susțin că a apărut și în anii ’90, Mureșul este din nou centrul unor întâmplări paranormale.

La noi în țară, prima mențiune a apariției unui obiect zburător neidentificat apare în „Letopisețul Țării Moldovei” de Grigore Ureche unde este menționat că „văleat 7025 (n.a. 1517) noiembrie 8, sămn mare s-au arătat pe ceriu, c-au strălucit despre miazănoapte ca un chip de om, de-au  stătut multă vreme și iară s-au ascuns în văzduh”. De atunci, au apărut sute de cazuri în diverse colțuri ale României în care românii au marcat prezența unor fenomene stranii de diverse tipuri.

Specialiștii spun că matematic vorbind, este imposibil să nu existe extratereștri. Probabilitatea ca viața pe Pământ să fie unică în Univers este zero.

Ileana Oltean a tras o spaimă pe cinste

De spaimă mă frigea și înăuntru

Ileana Oltean are 67 de ani și este din Poenița, comuna Livezeni. Ea a fost singura din sursele găsite care a și văzut sursa luminii.

În 29 martie, dimineața la ora 5.00, când mergea prin câmp de acasă spre strada Principală pentru a ajunge în stația de autobuz, doamna a observat un fenomen ciudat. Ea locuiește în capătul satului, unde nu este deloc lumină artificială, iar cerul în acea dimineață era înstelat și curat, fără nori. Nu este o mare iubitoare de SF-uri, însă descrierea obiectului pe care l-a văzut pare a fi scoasă din episoadele celebrului serial Dosarele X.

„Veneam de acasă prin câmp, și când ajung la penultimul stâlp, buf, o lumină puternică de puteam găsi și acul pe jos, iar de spaimă mă frigea și înăuntru. Eu repede m-am uitat în stânga, în dreapta, să nu mă sperie cineva sau dacă nu e cumva stâlp cu senzori. Lumina a coborât de sus, ca la un bec foarte puternic, pe o rază în jurul meu de trei metri. Și atunci pe cer, după ce m-am uitat în sus și lumina a dispărut, văd un obiect luminos, de un metru, oval și alungit. Și s-a mai dus cam trei metri, cam de 3 ori cât era obiectul și a dispărut. Nu vibra și nu se auzea nimic, și părea de un metru de jos, dar era foarte sus pe cer, deci sigur era mult mai mare. Avion sigur nu era, că nu se auzea absolut nimic, nici când a căzut lumina pe mine”, a spus Ileana Oltean.

Un OZN a vizitat localitatea Band în 2009 (fotografie făcută de un sătean)

Șoferul spune că și alții au văzut

La o săptămână de la eveniment, dna. Oltean luase maxi-taxi-ul și pe drum l-a auzit pe șofer cum îi povestea cuiva cum a văzut o lumină mare, iar după ce a intrat în vorbă cu el, a descoperit că lumina a apărut tot în 29 martie, la ora 5.00 dimineața, însă de această dată în cartierul Dâmbu din Târgu-Mureș.

„Eram în Dâmbu și mă pregăteam să plec în cursă că la 5.15 am prima spre Corunca. Și după ce am pornit mașina, a apărut o lumină, nu ca fulgerul, ceva de o intensitate mai mare. Nu a durat mult, doar câteva secunde. Eu m-am uitat repede în jur, că știți cum ești în mașină, te uiți la parbriz, mă gândesc „domnule, ce s-a întâmplat?”, m-am uitat repede la stâlpi că mai fac flamă, dar nu era asta”, a spus contactat de noi Vasinel Dilian. „Eu am auzit după aia la radio, la Europa FM, că și alții au văzut. Unii râd, alții nu”, a precizat el.

Ileana Oltean a mers de asemenea în vizită la fostul loc de muncă să își vadă fostele colege, unde a povestit cele întâmplate. Aici, una dintre femei, a spus și ea, că în aceeași zi și de la aceeași oră, în stația de autobuz din Cristești dintr-o dată s-a luminat cerul ca de o bombă luminoasă.

„Am fost cu doi vecini în stație. Și a apărut dintr-o dată o lumină, în tot satul mai bine zis, și asta a fost. Între timp venise autobuzul și ne-am urcat în el. Era 5 fără 2 sau 3 minute. Prima dată am crezut că e de la curent, de la stâlpi, dar nu, nu era de la ei. Așa de tare s-a luminat dintr-una că ne-am și uitat unul la altul că ce a fost asta”, ne-a spus Kekesi Gyongy.

Aceste întâmplări reprezintă niște coincidențe cel puțin ciudate. Adevărul este dincolo de noi. Dacă ați văzut ceva asemănător, vă rugăm să ne trimiteți povestea la redactia@zi-de-zi.ro.

Elena „Mulder” Polearuș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE