Meciuri mai disputate în lipsa mizei Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 185 Vizualizări

Meciuri mai disputate în lipsa mizei

După ce soarta promovării în Divizia A1 la volei feminin a fost decisă în seria Vest după primele două etape ale turneului disputat de vineri până duminică în sala UMF din Târgu-Mureș, partidele din ultima etapă au fost cele mai viu disputate. Fără șanse de a mai spera la promovare după câte două înfrângeri, CSU Oradea și CSM Lugoj au disputat cel mai „tare” meci al turneului în etapa a treia. Bănățencele nici nu aveau dreptul de a promova, fiind echipa a doua a celei care activează deja în primul eșalon, dar s-au mobilizat pentru a încheia turneul cu o victorie. Au învins CSU Oradea într-un meci de cinci seturi în cea mai spectaculoasă și disputată partidă a turneului.

În „deschiderea” Diviziei A1

Ultima partidă a fost cea dintre echipele promovate deja, CSM Târgu-Mureș și FC Argeș Pitești. Rivalitatea dintre cele două echipe, ambele cu jucătoare care au activat în tabăra adversă au făcut un fel de „avanpremieră” pentru prima divizie. Mureșencele s-au impus în minimum de seturi, câștigate la 16, 22 și 19, dar desfășurarea a fost foarte diferită în cele trei acte. În primul s-a mers cap la cap până la 9. La 8-8 piteștencele au preluat pentru prima oară conducerea, dar în încercarea de a salva o minge, Florina Murariu de la gazde s-a accidentat grav și nu a mai evoluat până la final (foto 2). În ciuda importantei pierderi, mureșencele au reușit imediat după reluarea jocului o serie de 8 puncte consecutive și au câștigat setul cu 25-16. Al doilea act a debutat rău pentru echipa antrenorului Predrag Zukovic. Argeșencele au condus cu 4-1, dar gazdele turneului au reușit o serie de patru puncte, după care s-au desprins la 11-7. S-a mers în continuare cu serii de câte 3-4 puncte de fiecare parte, până la egal 15, după care s-a mers din nou cap la cap. De la 19-17 s-a revenit la serii și s-a ajuns la 19-20, apoi la 22-20. Mureșencele au avut un finish mai exact și au învins cu 25-22. Se părea că și acest joc se va prelungi după ce în debutul setului trei tabela arăta 7-3 pentru argeșence. S-a egalat însă la 8, după care CSM s-a desprins la 14-9 și a reușit să mențină până la final ritmul, cu actului trei încheiat la 25-19.

Cele 11 care au continuat în acest joc „al orgoliilor” au fost Carmen Dițu, Diana Vereș, Irina Andreica, Raisa Ioan, Neda Vujadinovic, Carmen Arniceru, Andreea Nițu, Mara Dumitrescu, Denisa Ionescu, Laura Molnar și Karina Murariu, ultimele două pe postul de libero.

Din seria Est, disputată la Medgidia, a promovat de asemenea echipa gazdă CS (fără set pierdut), alături de Rapid București.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE