Home / Business / Noul Range Rover Evoque, viitorul se scrie astăzi

Noul Range Rover Evoque, viitorul se scrie astăzi

Distribuie

Noul Range Rover Evoque și-a arătat și la Târgu Mureș silueta avangardistă în cadrul unei lansări organizate în incinta showroom-ului Land Rover, deținut de Aliat Exclusive. Automobil al viitorului, noua versiune Range Rover Evoque oferă funcționalități care înglobează algoritmi și elemente de inteligență artificială, sisteme și dotări care duc tehnologia la un alt nivel. Putem spune că trăim și prin acest model revoluția industrială 4.0, iar amatorilor de cai putere, de inovație, de inginerie și electronică de secol XXI, noul Range Rover Evoque le răspunde celor mai sofisticate dorințe.

 

„E timpul să te faci remarcat”, sloganul sub care noul noul Range Rover Evoque a fost lansat, nu s-a potrivit nicicând mai bine cu un model de automobil. Noul model al mărcii de lux Range Rover reprezintă transpunerea în realitate a expresiei “Viitorul este astăzi” și marchează transferul de la clasic la avangardist și nou.

“Practic, cu acest model, Land Rover vrea să schimbe paradigma din industria auto, respectiv dincolo de ceea ce veți vedea când vom dezveli mașinile, sunt anumite lucruri care merită punctate, în această perspectivă de automobil al viitorului. Noul Range Rover Evoque este dotat cu algoritmi și elemente de inteligență artificială. Într-o combinație cheie, telefon, meniu al mașinii, mașina știe cine se apropie de ea și urmează să o conducă, reglează scaunele, climatizarea, postul de radio, intensitatea coloanei volanului, traseul de urmat. Mașina învață în mod continuu comportamentul diverșilor conducători auto ai mașinii, putând fi personalizată pe cele două chei pe mai multe profile. Practic, mașina învață cât de tare vrem să fie volanul, într-o exprimare liberă, mașina știe sau învață în ce mod vrem să demarăm la stopuri, dacă într-un mod mai alert sau într-unul clasic și acesta este elementul care începe să diferențieze ceea ce ne așteptam la o mașină clasică vs ceea ce se întâmplă în viitorul apropiat prin acest model”, l-a prezentat Adrian Grosu, directorul general al Aliat Exclusive, compania care distribuie marca britanică în județul Mureș, celor peste 100 de iubitori ai mărcii de lux care au răspuns invitației.

 

Dotări unice la nivel mondial

Noua gamă vine cu o serie de dotări unice la nivel mondial și de îmbunătățiri.

Astfel, noul model beneficiază de un sistem hibrid care preia energia acumulată la frânare și o stochează într-o baterie proprie ajutând mașina la demaraj și asistând motorul termic.

De asemenea, Range Rover Evoque este singurul automobil din lume care dispune de sistemul ground view, respectiv camere de filmat sub mașină, ceea ce permite șoferului în timp real să vadă roțile și pe unde rulează roțile, în așa fel încât să poată fi evitate, spre exemplu, borduri, dacă mașina se deplasează în oraș, sau pietre în cazul rulării offroad.

Anumite dotări și modele vin, de asemenea, cu ceva spectaculos, practic cu un al patrulea ecran al mașinii.

Astfel, acestea permit transformarea oglinzii retrovizoare în ecran HD, cu o deschidere a unghiului la 180 de grade în spate, ceea ce permite vizualizarea în spate în momentele în care vederea în spate este obturată din cauza elementelor numeroase din portbagaj sau în cazul unor anumite manevre pe care șoferul dorește să le facă.

Noul Range Rover Evoque impresionează și prin capacitățile de offroad ale mașinii, printre care se numără suspensia adaptivă, sistemul de măsurare a adâncimii vadului sau sistemul direct response.

“Mașina măsoară adâncimea vadului de apă, așa încât conducătorul auto știe dacă va putea trece printr-un pârâu, sau care sunt condițiile de offroad”, a explicat Adrian Grosu noua funcționalitate.

La fel de inovativ este și sistemul direct response, care face o legătură între cutia de viteze, motor și transmisie, în așa fel încât mașina este asistată în mod automat atât la urcarea pantelor cât și la coborârea lor, indiferent dacă este noroi, dacă este drum pietruit sau dacă se traversează vaduri de râu. “Mașina măsoară de 500 ori pe secundă parametrii fiecărei roti, în așa fel încât să poată adapta în condiții de siguranță rularea în funcție de suprafața pe care se află mașina”, a subliniat directorul general Aliat Exclusive.

Automibilul este disponibil într-o gamă de șase motorizări, trei diesel, de 2 l, de 150, 180 și 240 CP, respectiv trei pe benzină, tot de 2 l, de 200, 250 și 300 CP.

După această prezentare cel puțin interesantă, invitații au descoperit cele două mașini care se ascundeau sub copertine și le-au putut admira și studia în incinta showroom-ului Land Rover-Aliat Exclusive.

Ligia VORO

(Articol publicat în ediția print din 19 martie 2019)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.