Home / Sanatate / Replantare de braţ la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

Replantare de braţ la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

Distribuie

O echipă multidisciplinară, formată din Dr. Marius Vâlceleanu, medic primar ortoped, Dr. Radu Bălău, medic specialist Chirurgie Cardiovasculară, Dr. Georgeta Cif, medic specialist chirurgie plastică, Dr. Bucur Codrin şi Dr. Bianca Grigorescu, medici primari ATI, şi medici rezidenţi din specialităţile chirurgie plastică şi chirurgie cardiovasculară, coordonată de Dr. Dorin Dorobanţu, şeful Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, au realizat, în cursul zilei de ieri, 7 aprilie 2019, o intervenţie de replantare de braţ, unui bărbat de 61 de ani, în urma unui accident prin cădere de la alt nivel, soldat cu ampuţie de braţ drept treimea medie, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

 

Pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş cu elicopterul SMURD din judeţul Alba, membrul fiind corect conservat.

S-au efectuat investigaţii multidisciplinare pentru a se lua corect decizia de replantare sau nu a braţului amputat. S-a întrunit de urgenţă un consiliu medical cu toate specialităţile medicale implicate în rezolvarea cazului şi s-a luat decizia de replantare a braţului la aproximativ 2 ore după prezentarea in cadrul UPU SMURD.

Intervenţia a durat 6 ore şi a fost încheiată cu succes, cu revascularizarea membrului. În acest moment, pacientul este monitorizat şi supravegheat postoperator în cadrul Secţiei Clinice ATI, este stabil hemodinamic şi respirator. De asemenea, va fi supravegheat în continuare de către o echipă complexă de medici pentru monitorizarea evoluţiei.

De altfel, acestă intervenţie de replantare de braţ este ce-a de-a doua realizată de către o echipă complexă de medici din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată tot de Dr. Dorin DOROBANŢU, prima fiind realizată acum 3 ani unui tânăr de 22 de ani.

Tot în cursul zilei de ieri, aceeaşi echipă de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă au efectuat o grefă liberă de falangă distală deget cinci unei minore de 10 ani, ce prezenta o amputaţie traumatică prin muşcătură de cal la acest nivel.

În acest moment  pacienta este internată în Secţia Clinică Pediatrie şi nu pune probleme de evoluţie pe starea generală, iar evoluţia locală se urmăreste în timp.

Această intervenţie s-a efectuat având în vedere că la nivelul respectiv nu poate fi tentată o intervenţie de replantare, iar grefa liberă de deget este o intervenţie utilizată în chirurgia plastică pentru acest tip de leziune.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ceremonie de Ziua Națională a României, la Luduș

Distribuie Consiliul Local, Primăria și Casa de Cultură ”Pompeiu Hărășteanu” Luduș organizează joi, 1 decembrie, …