25 de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală de 1.500.000 de lei la o firmă din județ Slider
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 800 Vizualizări

25 de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală de 1.500.000 de lei la o firmă din județ

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Mureş au efectuat astăzi, 9 aprilie, pe raza judeţului , 25 de percheziții la sedii de firmă și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2014–2018, reprezentantul unei firme din Mureş, având ca obiect de activitate închirieri utilaje de construcţii, ar fi stabilit relaţii comerciale fictive cu 10 societăţi comerciale din judeţul Mureş, precum şi cu o firmă din Ungaria, bănuite că ar avea un comportament de tip firmă-fantomă.

Conform comunicatului trimis de poliție, administratorul firmei din Mureș ar fi desfășurat operațiuni comerciale fictive, respectiv prestări servicii vizând utilaje de construcții, cu cele 11 firme de tip fantomă, iar în urma activităților, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real. Astfel, ar fi beneficiat de deduceri fiscale ilegale, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 1.500.000 de lei.

În urma percheziţiilor au fost ridicate documente și alte obiecte cu valoare probatorie (token-uri), precum și unități de stocare date, fiind puse în executare 2 mandate de aducere.

Acțiunea, desfășurată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La percheziţii au participat și poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE