30 persoane prinse în martie de ITM Mureș fără contract de muncă sau cu muncă nedeclarată Business
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 347 Vizualizări

30 persoane prinse în martie de ITM Mureș fără contract de muncă sau cu muncă nedeclarată

Conform unui comunicat trimis de inspector șef Eva Man de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș, în luna martie a acestui an, ITM Mureș a realizat 43 controale în domeniul  relațiilor de muncă.

Aspectele vizate de către inspectorii de muncă au fost respectarea legislației muncii în vigoare, respectiv identificarea muncii nedeclarate și fără forme legale, respectarea repausului săptămânal, respectarea prevederilor legale privind munca de noapte, transmiterea registrului cu toate elementele din contractul individual de  muncă în format electronic, în termenul legal.

Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 26 persoane care prestau activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă, anterior începerii activității, și 4 persoane care prestau muncă nedeclarată. Toți proveneau din domeniile asistență medicală, facilități de cazare, activități veterinare, comerț, lucrări de instalații, lucrări de construcții, transporturi rutiere de mărfuri, spălătorie auto, asistență spitalicească.

S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 33 agenți economici, dintre care 13 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii de muncă au aplicat 64 de sancţiuni contravenţionale, din care 36 avertismente şi 28 amenzi în cuantum de 474.300 lei și s-au dispus 196 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE