Home / Sanatate / Exerciţiu NATO – Planul Alb declanşat astăzi la Spitalul Mare din Târgu Mureş

Exerciţiu NATO – Planul Alb declanşat astăzi la Spitalul Mare din Târgu Mureş

Distribuie

În cadrul unui exerciţiu NATO, care se desfăşoară zilele acestea în poligonul de la Cincu, unitatea de primiri urgenţe (UPU SMURD) din cadrul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş va primi în cursul după-amiezii de astăzi aproximativ 20 de răniţi, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al SCJU. 

 

Astfel, la nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş va fi declanşat Planul Alb pentru managementul incidentelor cu victime multiple.

Planul alb include: alertarea, declanşarea, crearea centrului de comandă şi control la nivelul spitalului, organizarea primirii urgenţelor, triajul, eliberarea locurilor de internare, oprirea activităţilor curente care nu au caracter de urgenţă şi dirijarea resurselor către rezolvarea situaţiei de urgenţă, rezolvarea situaţiilor speciale cum ar fi decontaminarea victimelor în cazul contaminării acestora cu substanţe chimice, radioactive sau biologice, organizarea comunicaţiilor interne şi externe, inclusiv punctul mobil de comandă al ISU.

Victimele vor fi transportate la UPU SMURD atât cu elicopterul SMURD, cât şi cu ambulanţele, în funcţie de gravitatea leziunilor.

Deşi este un exerciţiu, victimele vor fi prezente fizic în serviciul UPU SMURD, iar organizarea primirii urgenţelor şi triajul desfăşurându-se în mod real.

Totodată, SCJU face un apel către aparţinătorii pacienţilor care sunt deja în UPU SMURD să dea dovadă de înţelegere şi să conştientizeze importanţa acestui exerciţiu. De asemenea, sunt rugați să nu aglomereze inutil spaţiul de aşteptare de la UPU.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.