Stagiu la arte marțiale Para Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 414 Vizualizări

Stagiu la arte marțiale Para

La sfârșitul săptămânii trecute, în sala Complexului sportiv Prodcomplex din Târgu-Mureș s-a desfășurat primul stagiu de Ju Jitsu Ne–Waza, eveniment organizat de Sport Grup Sakura Târgu-Mureș. Alături de peste 70 de sportivi prezenți au participat și invitați din Brașov, Cluj Napoca, Sfântu Gheorghe, Tecuci, Reghin și cei locali. Lectori au fost Sensei Cristian Șchiopu 3 Dan Ju Jitsu, Alexandra Codruța Neagu 1 Kyu Ju Jitsu, Vlad Artene 2 Kyu Ju Jitsu, toți de la CS Show Time Sfântu Gheorghe, Sensei Luis Valentin Turcu 3 Dan Ju Jitsu, Luiza Valentina Turcu 1 Kyu Ju Jitsu, ambii de la Vipguard Tecuci și Sensei Romulus Scridon 3 Dan Judo, de la Bushi Shindo Târgu-Mureș, iar coordonator pentru sportivii Para a fost Shihan Belean Adrian 6 Dan Ju Jitsu, de la clubul organizator.

Stagiul s-a adresat sportivilor cu vârsta între 6 și 60 ani, chiar peste, indiferent de nivelul de pregătire sportivă, vechime în artele marțiale și, pentru prima data în istoria ju jitsu-lui, au participat și sportivi cu nevoi speciale- deficiențe de vedere, de auz și vorbire, dawn, de intelect, amputații, de asemena fără limite de vârstă.

Implicare din toate părțile

Sala s-a dovedit neîncăpătoare, lucru deosebit de îmbucurător, așa cum exprima și președintele clubului Sport Grup Sakura, Sensei Adrian Belean. „Trebuie să mulțumesc lectorilor și sportivilor participanți, am avut un modul interesant de pregătire tehnică, explicații vis–a vis și de arbitraj. Un fapt inedit al acestui stagiu a fost aducerea soft-ul de arbitraj (n.r.-pentru sistemul competițional ne-waza) și efectuarea unor simulări demonstrative, cu scopul de a vizualiza în paralel tehnica și punctajul obținut. În aceeași măsură, ne mândrim și cu posibilitatea a da sens pregătirii sportivilor para și pe acest domeniu. În anul trecut sportivii noștri au obținut argintul pe echipe la Campionatul Mondial de Ju Jitsu de la la Malmö, în Suedia și i-am invitat pe toți cei patru sportivi medaliați și doi asistenți să participe la acest stagiu de pregătire. În final, nu pot decât să mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în noi și în proiectele noastre”, a spus acesta.

La stagiu au mai fost prezenți sportivi din Cluj-Napoca, de la clubul Sentoky (ju jitsu), condus de sensei Ivan Claudian și de la clubul Tiger Budo Târgu-Mureș (kyokushin), condus de Sensei Traian Dumbrăvean.

În concluzie, evenimentul a fost bine primit de toți sportivii și antrenorii participanți, s-au pus bazele unei noi etape de pregătire și ale unui nou proiect pentru sportivii Para: înființarea Akademia Para Sport, proiect care se speră să fie lansat în mai-iunie.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE