Eșec surpriză pentru handbalistele junioare Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 96 Vizualizări

Eșec surpriză pentru handbalistele junioare

În penultima etapă din cadrul grupei 3 Valoare a Campionatului Național de handbal la junioare I CSM Târgu-Mureș a cedat pe teren propriu cu 28-29 (16-17) în fața formației Grupului Școlar Energetic Râmnicu Vâlcea. Cu primul loc asigurat în grupă înaintea turneului final, mureșencele nu au reușit să se mobilizeze suficient pentru a suplini absența jucătoarelor care au lipsit din lot și au suferit prima înfrângere din această grupă. Au mai cedat în această ediție o partidă, dar în deplasarea de la CSȘ Viitorul Cluj, în prima fază a campionatului, tot când câștigarea grupei era deja asigurată. Acesta a fost însă primul eșec pe teren propriu, dar unul care nu poate afecta doar din punct devedere moral.

Echipa mai motivată a profitat de avantaje

Vâlcencele erau evident mult mai motivate și aveau șansa să profite de absențele și eventuala relaxare a gazdelor. Au condus pe întreaga durată a jocului, au reușit să se desprindă pentru prima dată la două goluri în minutul 15, la 9-7 și au avut 13-10 în minutul 22. Mureșencele au redus înainte de pauză diferența la un singur gol și au reușit la reluare să egaleze la 20 în al șaselea minut al reprizei secunde. A lipsit însă luciditatea și precipitarea în faza ofensivă și-a spus cuvântul. Oaspetele s-au desprins din nou la trei goluri în următoarele cinci minute și doar portarul Hodor s-a opus în două rânduri ca avantajul să nu crească. Totuși, în minutul 20 al reprizei s-a ajuns la 23-27 și acesta s-a păstrat până aproape de final. La mai puțin de 8 minute rămase, cu vâlcencele în atac, s-a cerut time-out. Se părea că acesta a fost unul inspirat. Ioana Ugran a apărat un 7 metri și cu golul reușit de Darie mureșencele s-au apropiat la un singur gol când s-a intrat în ultimele două minute. S-au irosit însă trei atacuri consecutive de pe semicerc. La intrarea în ultimul minut Carina Ghemeș este faultată pe semicerc, dar nu s-a acordat 7 metri și vâlcencele au reușit să înscrie în faza imediat următoare golul care le-a asigurat victoria. Ultimul gol reușit de Sarah Darie nu a mai putut schimba nimic și mureșencele au părăsit învinse terenul în fața unei echipe care intră cu acest succes în cărțile calificării pentru turneul final. Vor fi depășite probabil de Marta Baia Mare pe locul secund, dar cu cele probabile 13 puncte au șanse și de pe locul 3 să ajungă la turneul final.

CSM mai are de susținut sâmbăta viitoare partida din deplasare cu LPS Slatina, după care trebuie să strângă rândurile în vederea turneului final din luna mai.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE