Home / Slider / Cora Muntean: „Despre presă nu poți scrie altfel decât cu suflet”

Cora Muntean: „Despre presă nu poți scrie altfel decât cu suflet”

Distribuie

Am lucrat la Zi de Zi încă din prima zi, veneam din echipa Ziarul de Mureș. Am avut o funcție de conducere, dar nu cred că asta e important, niciodată nu mi-au plăcut plăcuțele cu „șefa”. Prefer să spun că am fost colegă cu cei mai exeprimentați jurnaliști, dar și cu cei tineri: entuziaști, temerari, curajoși, curioși.

Dacă voi avea vreodată timp, voi scrie foarte multe despre tot ce am vrut să fac, ce am făcut și ce nu am reușit. Despre presă nu poți scrie altfel decât cu suflet dacă nu ești doar tranzitoriu în domeniu, dacă nu te gândești că este o trampă de lansare spre un post mai confortabil. Deoarece sunt atât de departe de voi, aș vrea să scriu despre echipă. Echipa care am fost și echipa de acum, cu care am interacționat. La Zi de Zi am învățat multe, în primul rând despre puterea presei locale, despre prietenie, despre dăruire, despre drag de colegi. Nici o zi nu semăna cu cealaltă. Pentru că merită, aș vrea să vorbesc puțin despre Aurelian Grama. Trec peste faptul că „știe carte” și „mănâncă meseria pe pâine”. Trec și peste concedierile în masă de o noapte J. Dar neapărat trebuie să vorbesc despre ceva. Despre acea zi de dinainte de Paști când a făcut imposibilul pentru ca noi să mergem cu ceva acasă: un cozonac, o sticlă cu vin, o bucată de carne și salariul. Iar el s-a dus, tot acasă, la familia lui, fără nimic. Nici măcar bani. Aș vrea să-i spun cât îl admir pentru rezistența pe care a avut-o timp de nouă ani, când a suferit cea mai mare nedreptate. Și aș vrea să-i mulțumesc pentru că, de când îl cunosc, a construit mereu. Și produse media, dar și relații între oameni. De aceea, eu pot scrie astăzi într-un ziar care apare și tipărit.

Vă doresc succes, sunteți minunați, îmi sunteți  aproape de suflet și acolo veți rămâne mereu. Sunt mândră de voi! La mulți ani!

În prezent, coordonez secția Politică la Evenimentul Zilei. Este ziarul la care am început, în 1993, să fac această minunată meserie.

Cora MUNTEAN

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Carduri sociale de alimente și mese calde. Cum pot fi obținute și care sunt categoriile de beneficiari?

Distribuie Persoanele defavorizate din Municipiul Târgu Mureș care beneficiază de tichete sociale electronice pentru alimente …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.