Debut cu dreptul al voleibalistelor Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 89 Vizualizări

Debut cu dreptul al voleibalistelor

CSU Medicina CNUE Târgu-Mureș a debutat cu victorie în cadrul

turneului final al Campionatului Național de volei al junioarelor I care se dispută în sala „Anton Pongracz” din Târgu-Mureș. Mureșencele au învins în prima etapă cu 3-0 formația CSȘ Lugoj, pe seturi 25-14, 25-19 și 28-26. A fost singura partidă a primei etape care s-a încheiat în trei seturi, dar nu a fost lipsită de emoții. Aproape în aceeași componență, cele două echipe s-au întâlnit în urmă cu doar o săptămână  în aceeași sală, în cadrul turneului de promovare în prima divizie, astfel încât pentru mureșence aceasta era singura echipă de la turneul final pe care o cunoștea în actuala formulă. Dacă primele două seturi au fost adjudecate fără mari probleme de către gazde, setul al treilea a avut un final de-a dreptul dramatic. Echipa antrenorului Predrag Zukovic  a reușit să se desprindă la 13-5 și încheierea partidei părea o formalitate. Au slăbit însă ritmul și bănățencele s-au apropiat periculos spre final, reușind egalarea la 15, după care au trecut la conducere. Mureșencele au revenit și la 20-18, apoi la 22-20 se părea că totul se încheie, dar nu a fost așa. Patru puncte ale lugojencelor le-au adus acestora două mingi de set și un al treilea meci al primei zile care necesita patru seturi. Gazdele le-au anulat și au avut la rândul lor la 25-24 prima minge de meci. Au ratat-o, după care bănățencele au avut o nouă minge de set. Un servici în aut, un atac fructificat de mureșence și o preluare greșită au adus victoria gazdelor, care se instalează la setaveraj în fruntea clasamentului.

 

Etapa a doua poate aduce unele clarificări a raportului de forțe

 

În celelalte două partide ale primei etape CSM București a învins CSȘ Bacău, iar Dinamo București pe CTF Mihai I București, ambele cu 3-1, al doilea fiind cel mai echilibrat meci al etapei, cu patru seturi încheiate la limită. În a doua etapă mureșencele întâlnesc joi, de la ora 18.00, formația CSM București, partida putând începe mai târziu, în cazul în care jocurile CTF Mihai I București – CSȘ Lugoj și CSȘ Bacău – Dinamo București se prelungesc.
CSU Medicina CNUE abordează turneul final cu același lot de jucătoare cu care a câștigat în urmă cu trei săptămâni grupa semifinală: Cora Niță (căpitan), Diana Vereș, Carmen Dițu, Denisa Ionescu, Florina Murariu, Mara Dumitrescu, Karina-Elena Murariu, Andreea Boga și Ioana Codreanu și Carla Mărginean-libero.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE