Home / Invatamant / FOTO: Concurs naţional de procese simulate, la Târgu-Mureş

FOTO: Concurs naţional de procese simulate, la Târgu-Mureş

Distribuie

Asociația Studenților Europeni în Drept (The European Law Students Association – ELSA) din Târgu-Mureș, prin departamentul Activități Academice, a organizat în perioada 29-31 martie, cea de-a IV-a ediție a Concursului Național de Procese Simulate pe tema Dreptului european.

Şase echipe din cinci centre universitare

Participanții au pledat din postura de agent reprezentativ în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, având un cadru ideal de a-și pune în aplicare abilitățile oratorice și raționamentul logico-juridic.

Cauza propusă de organizatori a urmărit simularea unui caz real din anul 2015, legat de executarea mandatului european de arestare.

Pentru etapa scrisă a competiției au răspuns un număr de opt echipe, calificându-se în etapa orală şase echipe. Criteriul pe baza căruia s-a decis calificarea echipelor a însemnat redactarea a două memorii din perspectiva ambelor calități procesuale – aplicant și acuzat – documentele urmând să fie trimise ulterior pe adresa oficială de email a concursului.
Competiția desfășurată la Târgu-Mureș a adunat la start şase echipe, reprezentând cinci centre universitare: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (echipa „Statele Unite ale Europei”), formată din Călinescu Iulian-Corneliu și Amironesei Aura-Elena, Universitatea din București (echipa „Fallin’ in law”) formată din Maga Cosmin-Alexandru, Simion Ionela și Pătrăscioiu Alexandra-Simona, (echipa Aequitas), formată din Huială Mihai și Dincescu Christofor,  Universitatea „Titu Maiorescu” din București (echipa „Iancu & Sava”), formată din Iancu Timeea și Sava Daiana, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad (echipa „All for one”), formată din Burcă Daiana Florina, Iștoc Renate Maria, Pantea Alexandru-Răzvan și Pencea Alexandra Daniela, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș (echipa „Omnia vincit”), formată din Moldovan Maria Diana, Ormenișan Sorina și Todea Alexandru.

Laureaţii competiţiei

În finala concursului s-au calificat echipele „Fallin` in Law” (Universitatea din București), formată din pledanții Maga Cosmin-Alexandru și Pătrăscioiu Alexandra-Simona, și echipa „Statele Unite ale Europei” (Universitatea „Al. I. Cuza„ din Iași), formată din pledanții Călinescu Iulian-Corneliu și Amironesei Aura-Elena.
„Echipa câștigătoare a ediției de anul acesta a fost „Statele Unite ale Europei”. Premiul pentru cel mai bun pledant al concursului s-a acordat studentei Amironesei Aura-Elena. La propunerea juriului, s-a acordat și o mențiune specială studentei Moldovan Diana, pentru prestația din cadrul rundelor preliminare. Participanții au avut ocazia de a face un schimb și o verificare a cunoștințelor juridice, de asemenea, de a lega prietenii cu celelalte echipe și a primi un feedback obiectiv, imparțial și personal din partea membrilor juriului”, a precizat Sergiu Baciu, organizator, vicepreşedinte Activităţi Academice în cadrul ELSA Târgu-Mureş.

Evenimentul s-a desfășurat în condiții optime datorită partenerilor: Primăria municipiului Târgu-Mureș, Baroul Mureș, Perla Harghitei, Catalysts, Velvet Bistro Club, Laborator Teodora, Dan Catering, Casa de Cultură a Studenților Târgu-Mureș, American Experience.

(Redacţia)

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

UPDATE: Mureș – Percheziții într-un dosar de ”abuz de încredere” la o firmă de transport rutier. Trei bărbați, reținuți!

Distribuie Polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.