Încă o stradă din Sângeorgiu de Mureş, modernizată! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 389 Vizualizări

Încă o stradă din Sângeorgiu de Mureş, modernizată!

Primarul comunei Sângeorgiu de Mureş, ing. Sófalvi Sándor Szabolcs, a anunţat marţi, 9 aprilie, pe pagina sa de Facebook, că s-a dat startul lucrărilor de modernizare a străzii Păşunii din localitate.

Edilul şef din Sângeorgiu de Mureş a furnizat detalii cu privire la străzile prevăzute a fi asfaltate în decursul acestui an.

“Pentru a răspunde la eventualele întrebări vă enumăr mai jos străzile care, cu ajutorul lui Dumnezeu vor fi asfaltate în acest an, precum și criteriile după care se alege, în general, strada care urmează să fie asfaltată, din cele 150 existente: Lutului, Pășunii, Agricultorilor – porțiunea spre drumul național, Râtul Morii, Pițigoilor, Trandafirului, strada Marton Aron – porțiunea betonată, cartierul Marton Aron, Nucului, Teilor – porțiunea neasfaltată, Salcâmilor – porțiunea betonată, Viilor, Grădinarilor, Prunilor, Morii, Mociar, Căminului – porțiunea neasfaltată, Pârâului, Băilor”, a precizat ing. Sófalvi Sándor Szabolcs.

Totodată, primarul comunei Sângeorgiu de Mureş a menţionat că între timp se pregătește o nouă documentație pentru asfaltarea altor străzi în anul care urmează.

“Criteriile în ceea ce privește ordinea modernizării străzilor, multe dintre ele fiind și condiții de finanțare din partea Uniunii Europene, sunt: vechimea străzii respective, numărul și densitatea populației și a imobilelor existente pe strada/ zona respectivă, existența utilităților pe strada respectivă – ca după asfaltare să nu fie nevoie de spargerea asfaltului, existența obiectivelor importante pe strada respectivă – industrie, prestări servicii, instituții de învățământ sau cultură, obiective turistice, etc., gradul de finalizare a construcțiilor de imobile pe strada respectivă – dacă e o stradă care e în plină dezvoltare și se construiesc în viitorul apropiat noi imobile, existând riscul ca mașinile de mare tonaj care participă la construirea caselor să distrugă strada nou asfaltată, procentul de achitare a sumelor datorate de către locuitorii străzii respective cu titlu de impozite și taxe locale, etc, dacă are legătură directă cu un drum european, național sau comunal principal, și are grad de circulație destul de ridicat”, a arătat ing. Sófalvi Sándor Szabolcs.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE