Proiect nou pe agenda Consiliului Local Târgu-Mureş: pistă de biciclete în lungul canalului Pocloş! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1155 Vizualizări

Proiect nou pe agenda Consiliului Local Târgu-Mureş: pistă de biciclete în lungul canalului Pocloş!

Aleşii locali ai municipiului Târgu-Mureş vor dezbate, într-o şedinţă viitoare de lucru, oportunitatea aprobării documentaţiei tehnico-economice (faza Studiului de Fezabilitate, conform Hotărârii Guvernului 907/2016) şi a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Realizare pistă de biciclete în lungul canalului Pocloş”, propus a se finanța prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Investiţie estimată la 10,9 milioane de lei

Proiectul se află publicat pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, www.tirgumures.ro, şi a fost iniţiat de dr. Makkai Grigore, viceprimarul UDMR al Primăriei municipiului Târgu-Mureş, instituţie care intenţionează să depună mai multe cereri de finanțare prin POR 2014-2020 – Axa 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, cu scopul atragerii fondurilor nerambursabile alocate.

„Una dintre prioritățile de investiții pe axa prioritară 4 este și 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. În vederea obţinerii unei asistențe financiare nerambursabile, s-a întocmit Studiul de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Realizare pista de biciclete în lungul canalului Pocloş”. Proiectul contribuie la scăderea emisiilor de dioxid de carbon echivalent din municipiul Târgu-Mureș, generat de traficul rutier motorizat, bazată pe creșterea deplasărilor nemotorizate, în detrimentul deplasărilor cu autoturisme personale. În cazul nerealizării obiectivului de investiţii, nu vor scădea emisiile de dioxid de carbon și traficul rutier motorizat va fi prezent în aceeași măsură și intensitate”, a precizat dr. Makkai Grigore.

Valoarea totală a obiectivului de investiţii este de 10.970.548 de lei, cu TVA inclus, iar durata de implementare a proiectului este prevăzută la 30 de luni, din care 24 de luni pentru execuţie.

Ce mai prevede proiectul

Totodată, proiectul prevede următorii indicatori tehnici: 6.301 de metri pătraţi de alei pietonale/ trotuare modernizate, 5.942 de metri pătraţi de piste de biciclete construite, 6.508 de metri pătraţi de carosabil modernizat, 1.495 de stâlpi separatori, 3 staţii de închiriere biciclete, 75 de biciclete cu tracţiune normală pentru închiriat, 40 de bănci montate pe traseul pietonal şi 10 camere de supraveghere video.

Totodată, dr. Makkai Grigore a subliniat că “investiția „Realizare pistă de biciclete în lungul canalului Pocloş” se aliniază cu obiectivele şi activitățile sprijinite prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritara 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4e –  Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE