Testare IQ Mensa în Târgu-Mureș Invatamant
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 395 Vizualizări

Testare IQ Mensa în Târgu-Mureș

În data de 14 aprilie, de la ora 11.00, Mensa România organizează o sesiune de testări în Târgu-Mureș, la Colegiul Național ,,Alexandru Papiu-Ilarian”.

Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie în 1946 cu scopul de a identifica și pune în legatură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență.

Mensa te plasează în cei 2%

Singurul criteriu de admitere în Mensa este obţinerea unui scor care vă plasează în procentul de 2% al populaţiei. Acest rezultat trebuie obţinut într-un test de inteligenţă aprobat de Mensa. Altfel spus, calitatea de membru este deschisă tuturor celor care au un coeficient de inteligenţă (IQ) destul de ridicat pentru a se clasa între primii 2 dintr-o sută din punctul de vedere al inteligenţei.

Nivelul IQ al candidaților se stabilește în urma unei testări standardizate, administrate de un proctor Mensa, în conformitate cu regulamentul Organizației. Testul are 45 de întrebări, durează 20 minute, iar la final trebuie obținut scorul de cel puțin 132. Exercițiile sunt de tipul unor matrice Raven, cu figuri geometrice, și nu depind de cunoștințe anterioare.

În prezent, organizația numară 130.000 de membri în peste 100 de țări ale lumii. Mensa este organizată în filiale naționale (national chapters), care au propriile reguli stabilite de membrii lor.

Vârsta medie a membrilor Mensa România este sub 30 de ani. Cei mai vârstnici membri Mensa România au peste 60 de ani și, din totalul celor înscriși în organizația neguvernamentală, mai puțin de 25% sunt femei și asta pentru că după vârsta de 18 ani, femeile vin destul de rar la testări.

Nu ai nevoie de facultate pentru a fi membru

Scopurile asociației, exprimate prin Constituția Mensa, sunt să identifice și să cultive inteligența în scopul umanității, să încurajeze cercetarea în domeniul inteligenței umane și să ofere un climat intelectual și social stimulativ pentru membrii săi.

Membrii Mensa provin din toate domeniile și păturile sociale, de la șoferi de tir la profesori universitari cu doctorate multiple, de la programatori și oameni de știință la pompieri, de la oameni care trăiesc din ajutor social la multi-milionari.

Mensa este o organizație non-profit, finanțată în principal din contribuțiile membrilor săi, care, în general, nu solicită și nici nu acceptă sponsorizări.

Taxa de înscriere poate fi plătită prin SMS (8 Euro+TVA), sau prin virament bancar (35 RON) în contul asociației „Mens Mensis Mensa”: RO68BTRLRONCRT0281593701, deschis la Banca Transilvania. Vă puteți înscrie aici.

Elevii Colegiului Național ,,Alexandru Papiu-Ilarian” beneficiază de testare gratuită. Pentru aceasta sunt rugați ca la completarea formularului de înscriere să selecteze plata prin banca și să atașeze, în loc de dovada plății, o copie a carnetului de elev vizat pe anul școlar în curs.

Vârsta minimă a participanților este de 11 ani.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE