FOTO: Atitudine civică – Copacul nimănui de pe acoperişul unei clădiri… Sighișoara
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 288 Vizualizări

FOTO: Atitudine civică – Copacul nimănui de pe acoperişul unei clădiri…

Cu siguranță imaginile acestei clădiri nu aparțin unei țări subdezvoltate, nici unui cartier mărginaș de la sat. Clădirea este integrată în cartierul „Târnava” așa zis „Bărăgan” din Sighișoara, aproape de școala și grădinița din cartier, înconjurată de blocuri la distantă de 50 de metri, unde, colcăie mizeria, șobolanii, gunoaiele stau aruncate orbește. Pe aici se trece înspre școală, piață, magazin, aici se joacă zilnic toți copiii din cartier.

Posibil aparține unei societăți de transport, sau mai precis „nepăsării”, pentru că toată lumea are „orbul găinii” și nimeni nu ia atitudine. Oricâte campanii electorale și-au delegat în zonă aleșii, nimeni nu s-a gândit să pună o băncuță sub copacul de pe acoperișul acestei clădiri, sau să cultive ceapă, pentru că, fără falsă ironie, asta se poate face. Nu mai spun despre scorbura din salcia bătrână, în care aurolacii își ascund pungile și resturile mucurilor de țigări pe pachetele cărora scrie bestial „fumatul ucide”. Posibil că meteo nu greșește când spune că vântul va mai doborâ copaci, dar, această salcie va cădea cu siguranță pe garajele din față sau, – Doamne ferește – pe copiii care merg dimineața spre școală.

Nu știm pe teritoriul cărei instituții se află clădirea, nici salcia, cine răspunde de tăierea ei, deoarece oamenii primăriei care toaletează pomii din cartier au afirmat azi că nu aparține de primărie.

Frustrarea mea vine din atitudinea civică și nu pentru că ne aflăm în an electoral, ci pur și simplu că a venit primăvara, iar curățenia din cartier nu este făcută și aici.

Oare să ne încrucișăm brațele și să așteptăm și sărbătoarea Paștelui? Să vedem salcia înverzind, asemenea și copacul de pe clădire? Poate, poate… nu cade chiar de sărbători.

Gabriella COSTESCU – membru UZPR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE