Femeile liberale din Mureş cer demisia chestorului Vasile Oprişan Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 807 Vizualizări

Femeile liberale din Mureş cer demisia chestorului Vasile Oprişan

Preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale Mureş, consilierul judeţean Mara Togănel, a solicitat joi, 11 aprilie, demisia chestorului Vasile Oprişan, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, ca urmare a afirmaţiei făcută de acesta, în urmă cu câteva zile, când s-a declarat deranjat că femeile lovite de soţi care sună la 112 în miez de noapte şi nu aşteaptă până dimineaţa să sesizeze abuzul.

Mesajul femeilor liberale din Mureş, ferm

Atitudinea chestorului Vasile Oprişan este considerată de femeile liberale din judeţul Mureş ca fiind “primitivă şi misogină”, incompatibilă cu funcţia deţinută.

“Organizația Femeilor Liberale Mureș, alături de multe femei din România, au receptat declarația dumneavoastră ca fiind una primitivă și misogină, însușiri care vă fac incompatibil cu funcția pe care o dețineți și care, în același timp, vă descalifică. Ne exprimăm speranța că veți da dovada bărbăției dumneavoastră prin prezentarea demisiei din funcția publică pe care o dețineți doamnei Carmen Dan, ministru al Afacerilor Interne”, a scris, pe pagina sa de Facebook, preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale Mureş.

„Violenţa domestică se pedepseşte cu închisoarea!”

Totodată, Mara Togănel a făcut public şi un mesaj intitulat „Violența domestică se pedepsește cu închisoarea!”, al cărui conţinut în redăm, integral, în rândurile următoare.

“Zilele trecute, un șef de poliție, sugera că victimele nu ar mai trebui să sune noaptea la 112, deoarece țin linia ocupată pentru “un fleac”. 
Ne întrebăm retoric, cum să mai așteptăm siguranță, dacă în România anului 2019, un șef de poliție gândește așa?
Îi amintim chestorului de Poliție din Bacău, că multe tragedii au avut ca punct de plecare o palmă “nevinovată” în miez de noapte. 
Organizația Femeilor Liberale Mureș dezaprobă vehement asemenea abordare și încurajează victimele să folosească, cu încredere, apelul de urgență.
În calitate de consilier județean, alături de colegii liberali, vom propune o inițiativă care să vină în sprijinul victimelor violenței domestice.
De asemenea, alături de colegele liberale din organizație, vom demara campania #nutemaivreau! Din păcate, victimele abuzului domestic sunt tot mai multe. Acest lucru trebuie să ne motiveze să facem ceva concret. Nu putem privi pasivi cum violența distruge, gratuit, vieți și suflete. Indiferența noastră hrănește violența!
Împreună suntem mai puternice!”

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE