Share

Home / Stiri regionale / INEDIT. Un student de la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu a creat un avion fără pilot, pentru misiuni riscante!

INEDIT. Un student de la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu a creat un avion fără pilot, pentru misiuni riscante!

Un student în ultimul an la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Răzvan Parfenov, a prezentat vineri, la un salon internaţional de invenţii, prototipul unui avion fără pilot, dotat cu cameră video, care poate scana orice, într-o zonă de risc, în cadrul unei misiuni de cercetare.
“Avem un avion cu decolare şi aterizare pe verticală, fără pilot la bord. Acesta decolează pe verticală ca o dronă. (…) Lucrările le-am început în luna noiembrie. Am lucrat aproximativ 200 de ore. Şi până acum are vreo 7-8 zboruri pe distanţe scurte, este încă în faza de teste. Încă lucrez la partea de soft. Zboară, este stabil”, a declarat Răzvan Parfenov.
Potrivit inventatorului, acest avion este teleghidat prin GPS de pe laptop însă poate fi controlat şi printr-o aplicaţie instalată pe un telefon mobil.
Întrebat dacă ar putea fi creat un avion real, care să fie folosit de militari, în misiuni, identic cu prototipul creat de el, Răzvan Parfenov a răspuns: “Da. Este este testat, funcţionează. Este un avion cu decolare şi aterizare verticală. Nu este o simplă dronă.”
Avionul prezentat vineri, la Sibiu, a fost creat “ca să străbată distanţe cât mai mari cu consum minim de energie şi viteze destul de mari şi să survoleze zona cu o cameră, fără pilot. Are şi partea de pilot manual, dar şi autonom”, potrivit inventatorului.
În prezent există un avion asemănător creat de un producător din Africa de Sud la un preţ de 10.000 de euro. Studentul militar de la Sibiu este convins că avionul creat de el ar fi mult mai ieftin dacă s-ar realiza în realitate.
Avionul este dotat cu o cameră video care transmite imagini live, care pot fi văzute fie cu ajutorul unor ochelari asemănători cu cei folosiţi pentru realitatea virtuală sau pe un monitor. Camera video se poate roti la 180 de grade.
Răzvan Parfenov este pasionat de avioane, fiind student în ultimul an la academia militară de la Sibiu, arma Infanterie, specialitate Paraşutişti.
La Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” tineri inventatori, nu numai studenţi militari, îşi prezintă lucrările, în cadrul Sesiunii de Comunicări a Cercurilor Ştiinţifice Studenţeşti cu participare internaţională – SECOSAFT 2019 şi a Salonului Internaţional al Inovării şi Cercetării Ştiinţifice Studenţeşti – Cadet INOVA’19.
“La ediţia a XXIV-a a sesiunii de comunicări SECOSAFT 2019 s-au înscris 291 studenţi şi masteranzi ai unor universităţi din România, Polonia, Ungaria, Bulgaria şi Serbia, fiind elaborate 251 de lucrări ştiinţifice pe mai multe secţiuni, respectiv ştiinţe militare, securitate şi relaţii internaţionale, management şi ştiinţe economice, ştiinţe socio-umane, drept şi administraţie publică, ştiinţe tehnice şi limbi străine”, se arată într-un comunicat transmis de către Ministerul Apărării Naţionale.
Potrivit sursei citate, la salon au fost înscrise 61 de invenţii, inovaţii şi cercetări ştiinţifice aparţinând celor 84 de participanţi din 21 de instituţii de învăţământ şi instituţii de cercetare din România, Republica Moldova, SUA, Coreea de Sud, Malaezia şi Taiwan.

(www.agerpres.ro)

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Super-producții românești la TIFF, în 6 iunie

Publicul cinefil se va putea delecta joi, 6 iunie, la TIFF cu o serie de …

Share
Share