Home / Invatamant / INTERVIU: De la “Papiu”… spre NASA. Interviu cu Rareş Felix Tudose, calificat pentru a treia oară la Olimpiada Naţională de Informatică

INTERVIU: De la “Papiu”… spre NASA. Interviu cu Rareş Felix Tudose, calificat pentru a treia oară la Olimpiada Naţională de Informatică

Distribuie

Participă încă din clasa a IV-a la concursuri și olimpiade având rezultate excelente. În urmă cu trei ani, la Olimpiada Națională de Informatică a fost clasat pe locul 43, iar la Olimpiada Județeană de Matematică a luat mențiune. În următorul an, în clasa aV-a, a reușit să obţină medalia de bronz la Olimpiada Națională de Informatică şi locul III la Olimpiada Județeană de Matematică. De asemenea, a participat de trei ori la Concursul „Grigore Moisil” unde a câştigat locul II, iar în următorii doi ani s-a clasat pe locul I. Anul acesta, Rareş Felix Tudose, care este elev în clasa a VI-a la Colegiul Naţional “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş, ocupă locul al treilea la matematică pe județ, locul al cincilea la fizică și locul al 12-lea la informatică pe țară.

Reporter: Cum a început pasiunea pentru informatică?

Rareș Felix Tudose: Pasiunea pentru informatică a început din clasa a doua fiind introdus în Programul Scratch, însă de la un moment dat am simțit nevoia de a face lucruri mai interesante și am căutat alături de mama mea un profesor care ar putea să mă ajute să evoluez. Eram foarte interesat de modul în care s-au creat unele jocuri reușind până la urmă să creez chiar eu un joc.

Rep.: Cum te pregătești pentru aceste concursuri și olimpiade?

R.F.T.: Mă pregătesc prin intermediul Skype cu un profesor din Cluj-Napoca de la care am învățat foarte multe lucruri. De asemenea, mă pregătesc și la Centrul de Excelență din Târgu-Mureș.

Rep.: Cum reușești să faci față pregătirilor pentru olimpiade având în vedere că ai și alte teme zilnic de la școală?

R.F.T.: Câteva ore pe zi aloc celorlalte materii însă cu două săptămâni înainte de olimpiadă mă axez mult mai mult pe informatică, matematică sau fizică.

Rep.: Informatica va avea prioritate în fața celorlalte materii pe viitor?

R.F.T.: Momentan consider că fizica este mai importantă deoarece mă ajută să-mi îndeplinesc visul.

Rep.: Care este visul tău?

R.F.T.: Visul meu este acela de a ajunge să lucrez la NASA.

Rep.: Te-ai gândit la facultatea pe care vrei să o urmezi?

R.F.T.: Încă nu știu exact dar aș vrea că aceasta să mă pregătească intesiv la fizică și informatică.

Rep.: Cum îți petreci timpul liber?

R.F.T.: De obicei petrec acest timp cu părinții și cu fratele meu însă fac matematică, informatică și fizică din plăcere. Am o alarmă pe telefon care sună o dată la două ore, două ore de matematică, două ore de informatică, două ore de fizică.

A consemnat Nina-Diana MÂNICARU

 

 

 

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.