Tichete sociale pentru copii de grădiniţă, la Luduş Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 199 Vizualizări

Tichete sociale pentru copii de grădiniţă, la Luduş

Pentru stimularea participării copiilor din familii defavorizate la învăţământul preşcolar de stat şi implicit un acces mai facil la educaţie, prin Legea nr. 248/2015 s-a iniţiat acordarea unui stimulent educaţional sub formă de tichete sociale. Prin acest stimulent sunt motivate familiile defavorizate să îşi înscrie copiii la învăţământul preşcolar.

Primarul Cristian Moldovan spune că „necesarul de fonduri pentru plata stimulentelor educaţionale sub forma tichetelor sociale pentru grădiniţă se asigură de la bugetul de stat, din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, prin bugetul local”.

Claudia Vereş de la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei oraşului Luduş precizează că „activitatea de acordare a stimulentului educaţional  pentru copiii din grădiniţe care provin din familii defavorizate se implementează de către Direcţia de Asistenţă Socială prin Compartimentul „Beneficii de asistenţă socială şi protecţia copilului, precum şi Biroul „BFCRU”.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea metodologiei privind modalitatea de identificare a beneficiarilor Legii 248/2015, privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, precum şi  modalitatea de soluţionare a situaţiilor identificate a fost aprobată de aleşii locali.

Ioan A. BORGOVAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE