Home / Invatamant / Tichete sociale pentru copii de grădiniţă, la Luduş

Tichete sociale pentru copii de grădiniţă, la Luduş

Pentru stimularea participării copiilor din familii defavorizate la învăţământul preşcolar de stat şi implicit un acces mai facil la educaţie, prin Legea nr. 248/2015 s-a iniţiat acordarea unui stimulent educaţional sub formă de tichete sociale. Prin acest stimulent sunt motivate familiile defavorizate să îşi înscrie copiii la învăţământul preşcolar.

Primarul Cristian Moldovan spune că „necesarul de fonduri pentru plata stimulentelor educaţionale sub forma tichetelor sociale pentru grădiniţă se asigură de la bugetul de stat, din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, prin bugetul local”.

Claudia Vereş de la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei oraşului Luduş precizează că „activitatea de acordare a stimulentului educaţional  pentru copiii din grădiniţe care provin din familii defavorizate se implementează de către Direcţia de Asistenţă Socială prin Compartimentul „Beneficii de asistenţă socială şi protecţia copilului, precum şi Biroul „BFCRU”.Proiectul de hotărâre pentru aprobarea metodologiei privind modalitatea de identificare a beneficiarilor Legii 248/2015, privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, precum şi  modalitatea de soluţionare a situaţiilor identificate a fost aprobată de aleşii locali.

Ioan A. BORGOVAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dorin Florea, împotriva termoscanării elevilor!

Primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, a postat miercuri, 20 mai, pe pagina sa de …