Dorin Florea, la raport: proiecte de zeci de milioane de euro depuse de Primăria Târgu-Mureş în 2018! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 565 Vizualizări

Dorin Florea, la raport: proiecte de zeci de milioane de euro depuse de Primăria Târgu-Mureş în 2018!

Primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, şi-a făcut public, în urmă cu câteva zile, Raportul de activitate pe anul 2018. Documentul este structurat în 9 capitole, în 220 de pagini, şi este disponibil pe pagina web a Primăriei municipiului Târgu-Mureş, www.tirgumures.ro.

18 proiecte, în valoare totală de 61 de milioane de euro

Referindu-se la contractele de finanţare semnate şi la proiectele aflate în stadiu de implementare, dr. Dorin Florea a precizat că “atragerea fondurilor nerambursabile în vederea finanţării proiectelor de investiţii privind modernizărea şi dezvoltarea municipiului Târgu-Mureş ca pol de dezvoltare urbană, reprezintă o prioritate pentru administraţia publică locală”.

Potrivit edilului şef al municipiului Târgu-Mureş, în decursul anului 2018 activitatea Serviciului Proiecte cu Finanţare Europeană din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureş s-a concretizat în depunerea a 18 proiecte cu finanţare nerambursabilă în valoare totală de aproximativ 61 de milioane de euro, din care “7 proiecte cu contracte de finanţare semnate în valoare totală de aproximativ 13 milioane de euro” şi “11 proiecte aflate în etapa de evaluare, respectiv în etapa precontractuală în valoare totală de aproximativ 48 de milioane de euro.”

11 proiecte depuse în cadrul POR

Totodată, dr. Dorin Florea a precizat că în decursul anului trecut Municipiul Târgu-Mureş a depus 32 de Fişe de proiect către Autoritatea Urbană, care are rolul de Organism Intermediar de nivel II în absorbţia fondurilor europene, respectiv că Municipiul Târgu-Mureş “are o alocare de aproximativ 32 de milioane de euro, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4”.

“În anul 2018, au fost depuse în cadrul POR prin intermediul aplicaţiei electronice MySMIS un număr de 11 proiecte în valoare totală de aproximativ 48 de milioane de euro, din care pe Axa prioritară 3 s-au depus un număr de 3 proiecte în valaore totală de 5 milioane de euro, pe Axa prioritară 4 s-au depus un număr de 7 proiecte în valoare totală de 40 de milioane de euro, iar pe Axa prioritară 10 s-a depus un proiect în valoare totală de 2 milioane de euro”, a menţionat primarul municipiului Târgu-Mureş.

GAL Târgu-Mureş, rol de promovare a dezvoltării durabile

În cadrul aceluiaşi raport, se mai arată că la nivelul municipiului Târgu-Mureș s-a înființat Asociaţia Grupul de Acţiune Locală (GAL), asociație cu personalitate juridică, care are ca membru fondator Municipiul Târgu-Mureș şi scopul de a promova dezvoltarea durabilă a teritoriului municipiului Târgu-Mureş prin intervenţii în zonele urbane marginalizate care să permită combaterea eficientă a sărăciei şi a excluziunii sociale, precum şi punerea în valoare a potenţialului de dezvoltare locală care să ducă la dezvoltarea economică şi socială a oraşului.

“Alocarea financiară pentru Târgu-Mureş privind finanţarea prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020 este de aproximativ 7 milioane euro. Astfel, Municipiul Târgu-Mureş pregăteşte viitoarele proiecte POR sau POCU, care vor răspunde nevoilor de dezvoltare identificate pentru soluţionarea problemelor zonelor urbane marginalizate. În cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, Municipiul Târgu-Mureș a obținut finanțare nerambursabilă în valoare de 1.744.625,95 lei privind proiectul ”Sprijin pentru funcționarea Asociației Grup de Acțiune Locală Târgu-Mureș”, a subliniat dr. Dorin Florea.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE