Share

Home / Business / Fabrică din Mureş transformată în orfelinat! Tranzacţie de 1,2 milioane de euro!

Fabrică din Mureş transformată în orfelinat! Tranzacţie de 1,2 milioane de euro!

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor SC Târnava SA Sighişoara a decis, în data de 14 martie 2019, vânzarea cu suma de 1,2 milioane de euro a unor active aparţinând societăţii: clădiri, terenuri, depozite şi magazin, informează www.sighisoara.news.

Potrivit sursei citate, în semestrul I al exerciţiului financiar, SC Târnava SA Sighişoara avea 114 angajaţi şi a înregistrat afaceri de 2,6 milioane de lei, venituri totale de 2,7 milioane de lei şi cheltuieli totale de 3,1 milioane de lei.

The Mission, din Mexic şi Nicaragua, în România

Aceeaşi sursă precizează că activele în valoare de 1,2 milioane de euro au fost achiziţionate de Misiunea (The Mission), organizaţie nonprofit înfiinţată în anul 1987, care derulează activităţi în România, Mexic şi Nicaragua, respectiv programe de îngrijire a copiilor orfani sau abuzaţi, un colegiu biblic, 19 biserici şi orfelinate.

„Printr-o serie de întâlniri divine ne-am aflat în orașul Sighișoara, care se află în inima Transilvaniei. Cu câțiva ani în urmă, Domnul a început să ne vorbească despre Europa spunând că El a inundat continentul cu prezența Lui și că urma să fim parte din el. Când Jimmy și Genea Horner, conducătorii noștri de vârf, au trecut granița în România pentru prima dată, au știut că aceasta este țara în care Domnul dorea ca misiunea să lucreze”, se precizează pe site-ul organizaţiei The Mission.

Negocieri din 2017

Reprezentanţii The Mission susţin că negocierile pentru realizarea tranzacţiei datează de minim doi ani, iar odată cu achiziţia clădirii principale, aceasta va fi transformată în orfelinat.

„Într-o astfel de țară mică, de peste 19 milioane de persoane, există peste 60.000 de orfani și mulți copii care trăiesc cu riscuri. În comunitățile mai sărace dinamica familiei s-a descompus, majoritatea copiilor nu ajung nici măcar în clasa a IV-a. Prima noastră viziune asupra clădirii a fost uimitoare, cinci etaje și peste 80.000 de metri pătrați. Toate clădirile principale ale campusului din Mexic s-ar putea încadra înăuntru, dar pe măsură ce mergeam prin facilitate, am ştiut că avem dreptate. Prețul de vânzare era inițial de 3,7 milioane de dolari, dar pe parcursul anului acesta a fost redus la 1,4 milioane de dolari. În aprilie 2017 am semnat un acord de cumpărare pentru această facilitate”, se mai precizează pe paginaweb www.themissioninc.org.

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Femeie agresată de concubinul beat! Ordin de protecţie provizoriu emis de poliţişti!

Un ordin de protecție provizoriu a fost emis de către polițiști din cadrul Secţiei de …

Share
Share