Share

Home / Slider / FOTO: Primele imagini din 2019 cu bujorii de stepă de la Zau de Câmpie!

FOTO: Primele imagini din 2019 cu bujorii de stepă de la Zau de Câmpie!

Directorul Ansamblului Artistic Profesionist „Mureşul” din Târgu-Mureş, Barabási Attila-Csaba, a publicat sâmbătă, 13 aprilie, pe pagina sa de Facebook, un grupaj de fotografii realizate în incinta Rezervaţiei de Bujori de stepă de la Zau de Câmpie.

Îl felicităm pe această cale pe Barabási Attila-Csaba, recunoscut drept un valoros fotograf al naturii din judeţul Mureş, şi îl aşteptăm să „recidiveze” cu alte fotoreportaje de valoare

Rezervaţia botanică de la Zau de Câmpie, singurul loc din Europa în care mai există bujorii de stepă, denumiţi ştiinţific Paeonia tenuifolia, este situată la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Târgu-Mureş, în comuna Zau de Câmpie. Grădina botanică şi rezervaţia naturală de bujori de stepă „Câmpul cu bujori” se află pe lista obiectivelor turistice importante ale judeţului Mureş, care atrage anual mii de vizitatori.

Rezervaţia a fost înfiinţată în anul 1932, este situată pe cel mai înalt loc din lume la care bujorul de stepă s-a adaptat, adică la peste 450 de metri, şi deţine peste 50.000 de exemplare pe o suprafaţă de 3,5 hectare, împărţită în două loturi.

(Redacţia)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Pomperii mureșeni, rezultate excelente la Campionatul Mondial de Salvare

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Horea” al județului Mureș au anunțat luni, 16 …

Share
Share