Home / Administratie / Luduş: Absențe motivate sau nejustificate?

Luduş: Absențe motivate sau nejustificate?

La sfârșitul săptămânii trecute, Executivul Primăriei orașului Luduș a inițiat o dezbatere publică în conformitate cu Legea nr. 52/2003, privind transparența decizională și cu Legea 544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, pe tema Bugetului local pentru anul 2019 și Bugetului instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din venituri proprii pentru anul 2019.

Au fost puse în discuție suma de 34.614000 de lei la partea de venituri și suma de 34.772.000 de lei la partea de cheltuieli, deficitul bugetar de 158.000 de lei fiind acoperit din excedentul anilor precedenți și după publicitatea evenimentului făcută prin Radio Transilvania, afișare la sediul Primăriei, prin presa scrisă locală și internet se credea că prezența cetățenilor la dezbatere va fi mai mare decât în anii precedenți.

Dar, nu a fost așa! Au fost prezenți în sală doar trei cetățeni care aveau o problemă cu instalarea rețelei de canalizare pe strada lor. Atât! Executivul Primăriei a fost pregătit să înregistreze propunerile, sesizările, cheltuirea corectă a banului public, dar nu a fost nimic din toate acestea.

O surpriză a fost absența masivă a consilierilor locali. Au fost prezenți Kis Istvan care este și viceprimarul orașului și Gelu Puia, doar doi din 16 consilieri locali. Este adevărat că legislația nu îi obligă să participe la dezbaterea publică, dar… din punct de vedere moral nu ar fi fost potrivit ca ei, aleșii poporului, să fie prezenți la dezbatere?

Desigur, întrebarea este retorică…

Ioan A. BORGOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cotidianul Zi de Zi, și în librăriile ”Libris Eminescu”!

Începând de azi, 27 octombrie, cotidianul Zi de Zi poate fi achiziționat și din lanțul …