Voleibalistele junioare recuceresc titlul Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 116 Vizualizări

Voleibalistele junioare recuceresc titlul

Echipa de volei junioare CSU Medicina CNUE Târgu-Mureș a cucerit titlul de campionă. După ce în precedentele ediții s-au clasat pe podium, dar au fost învinse în semifinală de Agroland Tmioara, după care s-au impus în finala mică de CSM București (anul trecut) și s-au clasat în urmă cu doi ani pe locul secund, mureșencele redobândesc titlul în urma turneului disputat pe teren propriu. Au reușit acest lucru mai categoric față de cum se așteptau, după a patra partidă din cele cinci ale turneului. Dacă echipa antrenorului Predrag Zukovic era din start una dintre favoritele la titlu și s-au impus în câte trei seturi pe rând, de CSȘ Lugoj, CSM București, CTF Mihai I București și CSȘ Bacău, principalele adversare s-au „poticnit” din start, facilitând mureșencelor drumul spre victoria finală. În chiar prima etapă Dinamo București a cedat un set cu CTF Mihai I, iar CSM București cu CSȘ Bacău, în partida în care băcăuancele au câștigat singurul lor set. Al doilea pas important pentru mureșence a fost eșecul dinamovistelor în fața CSM-ului, astfel încât după trei etape fiecare adversară avea cel puțin câte o înfrângere. Mai rămânea ca ele să-și continue parcursul fără pași greșiți.

 

Inconstanța adversarelor și pașii siguri au încheiat prematur lupta

 

Avantajul mureșencelor înaintea etapei a patra, de sâmbătă, era unul considerabil, dar titlul putea fi încă ratat. Dinamo avea setaverajul

10-4 și posibilitatea să ajungă la 13-4, în cazul unei victorii în trei seturi în ultima etapă, setaverajul mureșencelor devenindind astfel 12-3. În acest caz s-ar fi recurs la următorul criteriu, al punctaverajului.

Aceste calcule au fost anulate din start după partidele din etapa a IV-a. Dinamo și-a văzut de treabă și a trecut fără emoții de CSȘ Lugij, dar în ultima partidă a zilei mureșencele au cedat doar 28 de puncte în fața echipei din Bacău: 25-2, 25-13, 25-13. Astfel înaintea meciului de duminică, dinamovistelor li s-a risipit și ultima rază de speranță. Chiar în cazul unei victorii cu 3-0, diferența la puntaveraj nu este recuperabilă doar pur teoretic: 303-178 față de 326-290. Mai concret, Dinamo ar avea nevoie de victorii la 10 în cele trei seturi (sau media de 10), caz în care punctaverajul lor ar deveni +81, cu unul singur peste adversară, lucru care pare de domeniul SF. Mai mult, dinamovistele au mari șanse de a ceda și locul secund în fața CSM. Pentru a cuceri medaliile de argint au nevoie de o victorie de 3 puncte, deci maximum un set pierdut. Așadar, componența podiumului se știe, campioana este cunoscută, mai rămâne de stabilit ordinea celor două medaliate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE