Home / Agricultura / Doar două puncte de sacrificare a mieilor în Mureş!

Doar două puncte de sacrificare a mieilor în Mureş!

În județul Mureș există doar două puncte de sacrificare a mieilor de Paști. Aceste puncte au fost aprobate de Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureș în urma solicitării primăriilor din Târgu-Mureș și Sighișoara, a explicat luni, 15 aprilie, dr. Lucian Goga, director adjunct al DSVSA Mureş.

Dr. Lucian Goga a precizat că acest gen de autorizare a spațiilor pentru sacrificare miei nu poate fi decât temporară și se acordă în urma unei solicitări scrise. Este vorba de perioada 15 – 28 aprilie, iar sacrificarea se poate face între orele 7. 00 și 17.00, strict sub supravegherea unui medic veterinar oficial.

Totodată, dr. Lucian Goga a mai atras atenția că sunt interzise târgurile de animale pe raza întregului județ.

”Din nefericire, doar două primării din județul Mureș au amenajate condiții sanitar-veterinare minime, care permit autorizarea temporară a centrelor unde se vor sacrifica mieii în această perioadă, este vorba despre municipiul Târgu-Mureș, Piața Cuza Vodă, și municipiul Sighișoara, Piața Agroalimentară, și acolo vom avea, cu siguranță, personal sanitar veterinar calificat. Aceste puncte nu sunt piețe pentru vânzarea mieilor vii, acei miei care vor ajunge acolo vor fi destinați doar sacrificării în acele puncte autorizate sanitar-veterinar”, a declarat dr. Lucian Goga.

Directorul adjunct al DSVSA Mureș a mai anunțat că în această perioadă, a sărbătorilor pascale, ca de obicei se vor intensifica controalele sanitare veterinare în vederea verificării condițiilor de igienă în care sunt  produse, transportate și comercializate produsele  alimentare de origine animală și non animală. La aceste acțiuni participă medici veterinari ai DSVSA Mureș, Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficiale. DSVSA Mureș recomandă cetățenilor să se aprovizioneze cu  produse alimentare numai din spații sau unităţi autorizate sanitar veterinar.

V. OANCEA

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunț începere proiect

60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share