Share

Home / Administratie / Extras electronic de carte funciară pentru cetățeni

Extras electronic de carte funciară pentru cetățeni

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară pune la dispoziția celor interesați și care nu doresc să stea pe la ghișee, un serviciu prin care pot să ceară online extrasul CF. Pentru a obține acest document, cetățenii trebuie să-și facă un cont în aplicația ”ePayment ANCPI”.

Directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș, Marcel Grigore, a precizat luni, 15 aprilie, cu ocazia unei întâlniri cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale din Mureş, că serviciul este disponibil la adresa https://epay.ancpi.ro/epay.

”Printr-un serviciu electronic, se poate obține extrasul de carte funciară  online, prin plata tarifului cu cardul, de 20 de lei, mai mic decât cel de la ghișeu, care este de 25 de lei. Acest extras este perfect valabil 30 de zile, fără semnătură și ștampilă. Orice entitate, inclusiv primăriile, poate verifica conținutul acestui extras – practic apare informația din cartea funciară, comparând extrasul prezentat de cetățean, tipărit și adus la primărie, cu conținutul aflat în extrasul prezentat”, a explicat Marcel Grigore.

Până acum, extrasul electronic CF a fost acceptat de cele mai importante 14 bănci românești, de Serviciul de Evidența persoanei, de Fondurile de garantare pentru creditul rural și pentru IMM-ului, de Registrul Comerțului și de Primăria sectorului 4 București. Directorul Oficiului de Cadastru Mureș invită Prefectura, Consiliul Județean, primăriile și celelalte instituții să-și exprime acordul pentru ca extrasul CF online să poată fi accesat și în ce le privește. Extrasul de carte funciara certifică toate datele de identificare și situația juridică actuală a imobilului, respectiv descrierea acestuia, numele și prenumele proprietarilor, actele în baza cărora aceştia au dobândit proprietatea, ca și sarcinile bunului – ipoteci, comandamente, interdicții de înstrăinare sau privilegii.

V. OANCEA

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

S-a redeschis Grădina de Vară, după o investiție majoră făcută de Darina. Galerie foto !

S-a redeschis Grădina de Vară, după o investiție majoră făcută de Darina Unul dintre cele …

Share
Share