Home / Slider / FOTO: Romii din Sânpaul sărbătoriţi de ziua lor internaţională

FOTO: Romii din Sânpaul sărbătoriţi de ziua lor internaţională

Distribuie

Primăria și Consiliul Local Sânpaul au organizat sâmbătă, 13 aprilie, mai multe manifestări culturale cu ocazia sărbătoririi Zilei  Internaționale  a Romilor. La eveniment au participat primarul comunei, Simon Istvan, directorul Agenţiei Naţionale pentru Romi, Daniel Rădulescu, șeful Poliției Locale Sânpaul, Tibi Coloman, directorul Şcolii Generale Valea Izvoarelor, Kedei Pal Elod. Evenimentul a fost prezentat de îndrăgitul actor şi om de televiziune Rudi Moca. Pentru ca totul să fie fără probleme reprezentanții Jandarmeriei, Poliției Române  și Poliției Locale Sânpaul au asigurat paza şi siguranţa tuturor celor prezenţi.

Investiţii în zona socială

Ziua a început de dimineață la baza sportivă a comunei Sânpaul unde tinerii romi s-au întrecut la un minicampionat de fotbal cu multe premii si surprize. După prânz, sărbătoarea a continuat cu o paradă a portului şi muzicii tradiţionale ţigăneşti, prin centrul comunei Sânpaul. După orele 16.30, în faţa Căminului Cultural Sânpaul, s-a deschis oficial sărbătoarea, prezentarea fiind făcută de îndrăgitul actor Rudi Moca, urmată de alocuțiunile primarului și altor invitați.

„Cred că în ultimii 20 de ani v-aţi obişnuit că Primăria Sânpaul are uşile deschise, avem proiecte pentru această comună ca aceşti copii care stau aici în faţa scenei, peste 5-10 ani să mai meargă în altă ţară să caute locuri de muncă, să găsească aici acasă în comuna Sânpaul. Să poată să se dezvolte şa noi atât intelectual cât şi material. Avem în această perioadă un proiect foarte important pentru comunitatea din Sânpaul, mai ales pentru locuitorii de etnie romă. Vom investi în zona socială mai multe milioane de euro, se va dezvolta învățământul, asistența socială, se vor crea locuri de muncă și noi afaceri. Daţi-mi voie să vi-l prezint pe domnul Daniel Rădulescu, preşedintele  ANR din cadrul Guvernului României. Dânsul lucrează cu noi în acest proiect şi ţin să îi mulţumesc în numele comunităţii rome din Sânpaul”, a declarat primarul Simon Istvan.

Romii, reprezentaţi în Guvern

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi a dorit să le vorbească romilor prezenţi la eveniment.

„Vreau să felicit organizatorii pentru acest eveniment care celebrează  Ziua Internaţională a Romilor. Dacă cum 20 de ani ne doream să avem un reprezentant în Guvernul României, acum suntem vreo 3-4 persoane care avem o putere de decizie. Eu în Guvern sunt cunoscut ca şi ministrul romilor, care pe deoparte îmi dă o stare de bine dar pe altă parte mă nemulţumeşte pentru că eu nu mă consider aşa, eu sunt o persoană care prestează servicii pentru comunitatea romă, care încearcă să schimbe abordarea privind stereotipurile legate de comunitatea din care face parte”, a spus Daniel Rădulescu.

După discursurile oficiale au început spectacolele cu dansuri tradiţionale ţigăneşti, cu Trupa de foc din Sânpaul, sub coordonarea doamnei Puibert Ildiko, urmată de Ansamblul Floare de nu mă uita Gorneşti, şi de cunoscutul cântăreţ Bogdan de la Cluj. Seara s-a încheiat cu un foc sacru de şatră.

Ionel ALBU

 

 

De asemenea, verificati

VIDEO. Premiera spectacolului GGWorld

Distribuie Teatrul pentru Copii și tineret Ariel din Târgu Mureș va găzdui joi, 18 aprilie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.