Share

Home / Social / “Împreună pentru o comunitate mai sigură!”

“Împreună pentru o comunitate mai sigură!”

În perioada aprilie-iunie 2019, la nivel național, Poliția Română în parteneriat cu OMV Petrom SA derulează campania “Împreună pentru o comunitate mai sigură!”.

Scopul acestui demers îl reprezintă reducerea riscului de victimizare a categoriilor de persoane vulnerabile, pentru segmentele infracționale care se manifestă cu precădere în mediul rural.

Principalele activități derulate vizează participarea la întâlniri cu elevii și cadrele didactice, desfășurarea unor acțiuni de promovare a campaniei și diseminarea de informații preventive către publicul țintă, realizarea de activități de tipul „door to door”, pentru informarea persoanelor care locuiesc singure sau în zone izolate.

Prima activitate din cadrul campaniei a fost organizată în localitatea Nima Rîciului, în data de 14 aprilie 2019. Polițiștii de prevenire au prezentat scopul și direcțiile de acțiune ale campaniei, iar câțiva copii voluntari au distribuit fluturași cu recomandări preventive cetățenilor din localitate.

Pentru mai  multă siguranță în mediul rural, vă recomandăm să țineți cont de următoarele sfaturi:

  • Nu permiteți, sub niciun motiv, accesul persoanelor necunoscute în curte/locuință!
  • Evitați să păstrați în casă sume importante de bani și nu faceți publice valorile pe care le dețineți!
  • Evitați discuțiile în contradictoriu legate de bani, moșteniri, pământ etc., în special cu persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice!
  • Este bine să nu vă faceți dreptate lovind “adversarul”. Aceste gesturi pot avea consecințe grave!
  • Nu aveți încredere în persoanele necunoscute care vă solicită telefonic sume de bani, încărcarea unor cartele telefonice în schimbul unor premii câștigate la diverse concursuri.
  • Evitați să oferiți informații personale necunoscuților, dacă aceștia nu fac dovada calității invocate (avocat, medic, polițist, etc.)

Fiecare putem face un gest în vederea creșterii gradului de siguranță comunitară, fiecare ne putem implica, deferind ilegalitățile oamenilor legii! 112 mereu aproape de dumneavoastră!

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mulțumiri și vești bune de la Sofia și familia Cazan

Am primit vești bune de la familia Cazan despre evoluția Sofiei care încă are nevoie …

Share
Share