Propunere: vouchere de 9.000 de lei pentru târgumureşenii care fac fertilizare in vitro! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 521 Vizualizări

Propunere: vouchere de 9.000 de lei pentru târgumureşenii care fac fertilizare in vitro!

Consilierii locali ai municipiului Târgu-Mureş sunt invitaţi să dezbată, într-o viitoare şedinţă de lucru, cu privire la oportunitatea aprobării unei hotărâri care vizează acordarea unui sprijin financiar sub forma unui voucher de 9.000 de lei cuplurilor infertile cu domiciliul stabil în municipiul Târgu-Mureș, care au indicație medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro – FIV – O șansă pentru cuplurile infertile.

Proiectul a fost iniţiat de consilierul local Csiki Zsolt (UDMR) şi se află publicat pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, www.tirgumures.ro, precum şi afişat la sediul instituţiei din Piaţa Victoriei nr. 3.

România, în declin demografic

Potrivit consilierului local Csiki Zsolt, “la nivel mondial, unul din șase cupluri este afectat de infertilitate, statistică valabilă și pentru România”, ţară unde datele Institutului Naţional de Statistică relevă că în acest ritm, “în 2050 România va ajunge la o populație de 14 milioane de locuitori, fată de aproximativ 19 milioane, câți sunt în prezent.”

“În România se efectuează anual 5.000 de fertilizări în vitro, de 10 ori mai puțin decât în Europa de Vest. Prin comparație, în Franța sunt peste 150 de centre de fertilizare în vitro unde se realizează peste 40.000 de cicluri FIV pe an. În condițiile în care datele Eurostat arată că România se află printre primele state care înregistrează un declin demografic important, propunem demararea unui program de sprijin pentru cuplurile cu infertilitate, ce va consta în acordarea de vouchere pentru realizarea fertilizării în vitro”, a precizat iniţiatorul proiectului.

Cum va fi utilizat voucherul

Voucherul va avea o valoare totală de 9.000 de lei, va fi împărțit în tichete de câte 100 de lei și se va acorda în tranșe.

“După procesarea cererii, se va acorda primul voucher în baza primei scrisori medicale în valoare de 3.000 de lei. Înainte de efectuarea puncției ovariene se acordă al doilea voucher, în baza celei de a doua scrisori medicale. Acesta va avea valoarea de 3.000 de lei. Înainte de embriotransfer se acordă al treilea voucher în valoare de 3.000 de lei, pe baza celei de a treia scrisori medicale”, a menţionat consilierul local Csiki Zsolt.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE