Home / Slider / Uite-le, campioanele

Uite-le, campioanele

Distribuie

Deși virtual campioană încă dinaintea ultimei etape a turneului final al Campionatului Național de volei al junioarelor în turneul final disputat în sala UMF din Târgu-Mureș, CSU Medicina CNUE Târgu-Mureș și-a respectat blazonul. Mureșencele aveau patru victorii în primele patru etape și nu pierduseră niciun set. Adversara din ultima zi era Dinamo București. Formația alb-roșie pierduse duelul direct cu CSM Bucrești și mai avea nevoie de o victorie de 3 puncte pentru a urca pe treapta a doua a podiumului, deci cu maxim un set pierdut. Au abordat jocul cu mureșencele de asemenea manieră și au condus cu până la 4 puncte în primul set. Gazdele au înlăturat însă eventualele suspiciuni de non-combat și au egalat la 17. Dinamo a mai condus cu 18-17, dar aici s-a încheiat totul pentru ea. La egal 18 a trecut la serviciu Diana Vereș și echipa a încheiat pe serviciul ei setul fără să mai greșească. După 25-18, setul secund a fost câștigat la 19, dar mai clar decât primul, punctele dinamovistelor fiind obținute când diferența era deja de 9 sau 10 puncte. După al doilea set pierdut, adversarele nu mai aveau nimic de obținut și setul al treilea a fost doar pentru a fi jucat, încheiat 25-11.

A învins echipa cea mai în formă

După acest ultim joc a urmat festivitatea de premiere. CSU Medicina CNUE recâțștigă trofeul mult râvnit după trei ediții, la ultimele două fiind clasată pe locurile 2 și 3. Echipa care a dominat categoric turneul, fără set pierdut, a fost urmată în clasamentul final de cele trei echipe din București: CSM, Dinamo și CTF Mihai I (Rapid), ultimele poziții fiind ocupate de cele două Cluburi Sportive Școlare, din Lugoj și Bacău.

La festivitatea de premiere a fost prezent din partea federației de specialitate vicepreședintele Adin Cojocaru, care alături de echipa clubului organizator a oferit medaliile ocupantelor podiumului și premiile speciale. „Au fost cinci zile de un adevărat festival al voleiului. Merită felicitate toate cele șase echipe participante pentru spectacolul oferit. A învins echipa care a fost cea mai în formă în aceste zile, dar fiecare echipă este o campioană, au fost prezente cele mai bune echipe din țară. Țin să mulțumesc tuturor pentru implicare, de la antrenorii care se ocupă de pregătirea acestor fete minunate, la brigăzile de arbitri care au contribuit ca întreaga competiție să se dispute în spiritul desăvârșit al fair-play-ului, caracteristic acestei frumoase discipline. Nu în ultimul rând, felicit echipa care a contribuit la organizarea ireproșabilă, dar și galeriile echipelor, probabil alcătuite în mare parte din părinți ai fetelor, cu o notă specială pentru galeria echipei din Bacău, care din partea mea merită un premiu special. Un lucru pe care vreau să-l menționez este și acela că pe mine personal m-au impresionat fetele din echipe adverse pe care le-am văzut că își dau mâna, se îmbrățișează și își urează succes. Poate unele se mai cunosc de la loturile naționale, dar este un gest care dovedește caracterul lor”, au fost câteva dintre remarcile lui Constantin Copotoiu, președinte de onoare al clubului organizator.

Al Cezarului ce-i al Cezarului

Întreaga festivitate de premiere s-a desfășurat într-o atmosferă de fair-play desăvârșit, așa cum ar trebui să decurgă toate întrecerile sportive. Înaintea acordării medaliilor celor trei ocupante ale podiumului a avut loc premierea celor mai bune jucătoare pe posturi. Aceste premii speciale au fost oferite în urma votului dat de antrenorii celor șase echipe participante, astfel încât au fost înlăturate orice speculații din partea răuvoitorilor, în privința unui eventual subiectivism din partea organizatorilor. Premiile speciale au fost în număr de șase, exact câte jucătoare evoluează simultan în teren. Aici poate fi menționată o excepție, anume premiul pentru cea cea mai tânără jucătoare, care nu face parte neaparat din echipa de bază. Acest premiu i-a revenit unei jucătoare de la CSȘ Lugoj, Andra Badiu. Tot un post care nu se află neaparat în primul sextet este cel de libero, jucătoare care își poate înlocui orice coechipieră pe parcursul jocului. Acest premiu i-a fost acordat libero-ului de la CSM București, Andra Cojocaru. O altă premiantă care a urcat pe podium cu echipa sa a fost componenta echipei Dinamo Andra Artin, desemnată jucătoarea cu cel mai bun atac. Cum se întâmplă la orice competiție, cel mai valoros titlu revine unui component al campioanei. MVP-ul turneului a fost desemnată Diana Vereș. Celelalte două premii speciale au revenit altor două jucătoare de la echipa campioană. Cora Andreea Niță a fost considerată „cel mai bun ridicător”, iar Carmen Dițu jucătoarea cea mai bună la blocaj.

Dar să le amintim și pe celelate componente ale echipei campioane, pregătite de antrenorii Predrag Zukovic, Nenad Kovacevic și preparatorul fizic Marius Silvaș: Isabela Murariu, Denisa Ionescu, Mara Dumitrescu, Karina Murariu, Maria Codreanu, Dora Ambruș, Izabela Boga, Carla Mărgineanu.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Prohibiția pescuitului în 2024

Distribuie Ca în multe alte domenii, și pescuitul are o legislație în vigoare, care stabilește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.