Home / Administratie / Controale pentru asigurarea siguranţei alimentare în Mureş

Controale pentru asigurarea siguranţei alimentare în Mureş

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a constituit prin ordin Comisia de control vizând siguranţa alimentară, respectarea normelor de igienă şi sănătate publică, precum şi asigurarea serviciilor specifice sărbătorilor pascale din anul 2019 și a zilei de 1 Mai, pe raza judeţului Mureş.

Aceasta este formată din reprezentanţi ai următoarelor instituţii: Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mureş și Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Mureş.

Potrivit Biroului de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, controalele se vor efectua în perioada 16 aprilie – 5 mai și vor urmări în principal asigurarea siguranţei alimentare, respectarea normelor de igienă şi de sănătate publică, respectarea măsurilor sanitare veterinare în procesul de sacrificare a mieilor, comercializarea produselor agro-alimentare specifice consumului populaţiei în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, conformitatea, etichetarea, prezentarea și publicitatea produselor.

Controalele vor viza unităţile de producţie, prelucrare, depozitare, păstrare, transport şi desfacere a produselor alimentare și nonalimentare, supermarketuri, cofetării, patiserii, unitățile turistice, unitățile care organizează mese festive, târgurile de animale şi pieţele agroalimentare și altele.

”Am intrat într-o perioadă aglomerată din toate punctele de vedere, premergătoare sărbătorilor pascale, în care, în graba pregătirilor, mureșenii pot ignora o serie de aspecte care țin de siguranța lor. Este de datoria noastră să veghem ca Sfintele Sărbători să vină în liniște, fără griji și incidente. De aceea am constituit o comisie mixtă de control, care va verifica toate produsele și serviciile specifice acestei perioade și va lua măsuri imediate, dacă va constata nereguli. Rezultatele acțiunilor vor fi făcute publice, într-o ședință viitoare a Colegiului Prefectural”, a declarat Mircea Duşa, prefectul județului Mureș.

Coordonarea acţiunilor de control se va realiza de către directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, iar rezultatele controalelor efectuate, neconformităţile identificate, sancţiunile aplicate şi măsurile dispuse vor fi transmise operativ Instituţiei Prefectului-Judeţul Mureş până la data de 8 mai 2019.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Acces aprobat la locuințele ANL din Luduș

Pentru analizarea dosarelor depuse cu privire la locuințele construite din fondurile ANL și acordarea punctajelor …