ÎPS Irineu, în mijlocul credincioșilor de pe Valea Mureșului Superior Religie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 242 Vizualizări

ÎPS Irineu, în mijlocul credincioșilor de pe Valea Mureșului Superior

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, și-a continuat luni, 15 aprilie, vizitele pstorale în Protopiatul Reghin, prilej cu care a vizitat șase parohii situate pe Valea Mureșului Superior.

În prima parte a zilei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu  însoțit de părintele protopop Valentin Vârva, a poposit în parohia Ideciu de Sus. Aici, numeroși credincioși dreptslăvitori, dimpreună cu părintele paroh Valeriu Roșca, l-au întâmpinat cu multă bucurie pe înaltul oaspete, care le-a adresat numeroase sfaturi duhovnicești. De asemenea, ÎPS Irineu a oferit părintelui paroh îndrumări pastoral-misionare şi administrativ-gospodărești, necesare pentru o bună organizare în cadrul parohiei.

În mijlocul credincioșilor de pe Valea  Idicelului

Vizita Părintele Arhiepiscop Irineu a continuat  în parohia Idicel-Pădure, păstorită de către părintele Eugen Micu. Biserica parohială de aici, edificată între anii 1933-1935, este ocrotită de către Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, fiind pictată în stil brâncovenesc, în tehnica tempera. Continuând periplul pastoral, ÎPS Irineu  a poposit în parohia Idicel-Sat, situată într-o pitorească zonă submontană, la poalele Munților Gurghiului. Comunitatea credincioșilor de aici este păstorită de către părintele Cosmin Maftei. Următoarea comunitate de credincioși în care a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost parohia Aluniș, situată la poalele Munților Călimani. Începând cu anul 2014, slujitor la Altarul bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din această localitate este părintele Eugen Doroftei.

Vizite pastorale la Rușii Munți și Sebeș

De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a poposit în mijlocul comunității parohiale din Rușii-Munți. La biserica „Buna Vestire” din localitate, Arhipăstorul nostru a fost întâmpinat cu bucurie în suflete de către numeroși credincioși îmbrăcați în straie populare. Înaltul ierarh i-a binecuvântat pe cei prezenți și le-a adresat numeroase sfaturi duhovnicești, îndemnându-i să își călăuzească întreaga activitate după principiile Sfintei Evanghelii. Începând cu anul 2018, credincioșii dreptslăvitori de aici se află sub oblăduirea părintelui Daniel Cota. Ultimul popas al  ÎPS Irineu a fost în  parohia Sebeș, înființată în anul 2000. La Altarul bisericii parohiale de aici, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, slujește părintele Valeriu Covrig Bănulici.

Sursă: www.reintregirea.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE